Funnet: Kjørelærer med pedagogiske evner

, , 9 Comments

Først må jeg bare si hjertelig takk for alle innspill og kommentarer på posten om ting jeg ikke skal gjøre når jeg blir mamma, jeg tror det ble ny rekord i antall kommentarer. Men viktigere enn det er jo at kommentarfeltet gjorde posten mye, mye bedre. Dere er best! <3

Men altså, kjørelærer. Jeg lovet dere jo en oppdatering på hvordan det gikk videre og nå har jeg altså funnet en som er virkelig bra. Det jeg gjorde var å ringe den kjøreskolen jeg syntes så mest lovende ut på bakgrunn av nettsiden deres, og så sørget jeg for spesifikk og uttrykkelig forventningsavklaring med utgangspunkt i mange av deres kloke tips og råd. Jeg fortalte at jeg er gravid og har en deadline (termin), at jeg har dårlig erfaring med kjørelærere, at jeg trenger en som er vant til å ha voksne elever, som kan gi både ris og ros, er tålmodig og pedagogisk osv. Så gjentok jeg den samme leksa til kjørelæreren, både på telefon og ved oppmøte.

Og det funka som bare det! Kjørelærer Richard Eriksen ved Alna Trafikkskole anbefales herved på det aller varmeste. Han er hyggelig, tålmodig, strukturert, oppegående og gir nyttige tilbakemeldinger og masse ros. Jeg hadde min andre (doble) kjøretime med han i går og da avsluttet han med å si at jeg kjører som en gudinne. Enn det! Dustelæreren fra Tempo trafikkskole kan bare ta seg ei bolle. I tillegg har Alna Trafikkskole et finfint opplegg som systematisk knytter sammen teorilesing, kjøretimer og øvelseskjøring.

Ikke bare kjører jeg altså som en gudinne men jeg må nå forte meg å ta teoriprøven og alt det obligatoriske sånn at jeg kanskje rekker å kjøre opp før jul. Flere kjøretimer har jeg visst ikke behov for – etter bare to dobbelttimer. Heia kjøreskoler som ikke presser elevene til å ta flere timer enn nødvendig! (Nevnte jeg at de kommer veldig godt ut i undersøkelser om strykprosent?)

Forventningsavklaring er altså nøkkelen. Og hvis du ikke gidder å gjøre grunnarbeidet selv, så syns jeg du burde ringe Alna Trafikkskole og be om en time med Richard. Nå høres jeg kanskje både kjøpt og betalt ut, men det er jeg altså ikke. Bare veldig veldig fornøyd.

Illustrasjon: Monette Enriquez

 

9 Responses

 1. Hilde

  November 19, 2010 16:19

  Hihi, så morsomt at du endte opp med en kjørelærer fra Alna. Jeg hadde tenkt å tipse om en derfra da du søkte etter det for en tid tilbake, men glemte det. Jeg var veldig fornøyd med Theo derfra! Lykke til kjøreopplæring!

  [Reply]

  Reply
 2. plosiv

  November 21, 2010 19:51

  Det er ikke verst å ha funnet en slik kjørelærer, det er etter det jeg hører langt mellom dem.
  Lykke til med førerkort-oppgaver, hold oss oppdatert.

  [Reply]

  Reply
 3. Magne

  November 26, 2010 01:00

  Hei!

  Etter litt vill-googling kom jeg tilfeldigvis over siden din og har lest om din jakt på trafikklærer med pedagogiske evner.

  Jeg er selv trafikklærer og blir lei meg og frustrert når jeg leser om dine og andres erfaringer med udugelige og upedagogiske lærere. Slik skal det ikke være! Det er flott at du tok affære og forlot den første trafikkskolen du hadde valgt. Jeg skulle ønske at flere hadde gjort det samme, det hadde bransjen faktisk hatt godt av.
  Når det er sagt finns det mange dyktige lærere der ute.

  Nå har jo du funnet deg en dyktig lærer og det er kjempebra, men det finnes kanskje andre som leter enda.

  Noen tips:

  Spør hvordan trafikkskolen gir sine ansatte muligheter for faglig utvikling. (noen har ikke fulgt med på den faglige utviklingen)
  Avklar med læreren i første time hvilke forventninger dere har til hverandre.
  Og unngå for all del lærere som ikke møter deg med et smil, som sitter i telefonen halve kjøretimen….mm..
  Pass på å avklare at du skal få kjøre HVER uke.

  Lykke til med “lappen”, du er nok i gode hender :-D

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så bra at du som er trafikklærer svarer! Ja, det er nok ganske mange dårlige lærere der ute – og uten muligheter for prøvetime så kan det være vanskelig å finne de gode. Kanskje tenker man også at trafikklærere bare er litt upedagogiske, og finner seg i å bli behandlet dårlig.

  Hadde vært topp om bransjen kunne ryddet litt opp selv, jeg tenker at noe av problemet kanskje er at hoveddelen av kundegruppen er tenåringer som ikke har vett på å stille så veldig høye krav..?

  [Reply]

  Reply
 4. Magne

  November 26, 2010 22:03

  Hei igjen :-)

  Det er jo ingen grunn til at dagens trafikklærere skal ha et svakt pedagogisk grunnlag. Ped og metodikk er to av de viktigste fagene ved høyskolen i Nord trøndelag der trafikklærere studerer.
  Men, desverre, som ellers i lærerstanden finnes det også i vårt yrke udugelige lærere.

  Nå er det slik at de som har begynte som lærere for mange år siden har en svært mye mindre omfattende opplæring og som i tillegg preges av den pedagogikk som var oppfattet som “riktig” på f.eks -70 og -80 tallet.

  Tragedien er at mange av disse lærerene ikke har tatt noe initiativ til å utvikle seg som lærere siden den gang.

  “caatch them being good” er mitt motto.. :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Anna

  December 1, 2010 17:07

  Halleluja for Frøkna! Dette var virkelig oppløftende å høre. Jeg vurderer sterkt å ta snarveien til Richard Eriksen.

  Forventningsavklaring høres utrolig smart ut. Synd at ikke flere tenker på dét. Etter mange år med studier og dermed læring er vi vel vant med opponering og kritikk, men mellom voksne mennesker må det være på likefot og med respekt.

  Magne: Takk for gode råd. Liker at du ikke reklamerer for skolen din, men spør likevel: hvor er du lærer?

  [Reply]

  Reply
 6. lillemeg76

  February 9, 2011 15:01

  For et fint tråd du har på bloggen din angående det å ta lappen i voksen alder. Jeg selv er over 30 og er i sluttsfasen av føreopplæringen min, og som deg og mange andre som har lest/svart på innlegget ditt var jeg misfornøyd med kjøreopplæringen min.

  Jeg driver å sjekke litt rundt om en god kjørelære med pedagogiske evner og fant dette innlegget. Lurer på hvordan det har gått med førekortopplæringen din og om du er ferdig og har fått lappen? har oppfølgingen fra kjøreskolen vært bra?

  Tusen takk ellers for gode tips!

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  February 9, 2011 19:35

  Jeg har ikke fått lappen ennå, men det skyldes gravidetåke og ikke dårlig kjøreopplæring. Du kan lese mer om det i postene Oppkjøring del 1 og Oppkjøring del 2- det er lenker til dem rett over kommentarene i denne posten.

  Er veldig fornøyd med oppfølging fra kjøreskolen og kommer til å ta kontakt med dem igjen når hodet mitt er litt klarere, sånn til våren en gang tenker jeg. Inntil da satser jeg på å øvelseskjøre sånn innimellom for å ikke glemme det jeg har lært.

  Lykke til!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


nine × = 27

CommentLuv badge