Hun får en unge, han får en motorsykkel

, , 28 Comments

Nylig befant jeg meg på bord med bare menn i lunsjen på jobb. Som vanlig satt de og klaget over familielivet og hvor helt utrolig strevsomt det var med alle disse barna de har. (Noen ganger lurer jeg på om mine mannlige kolleger kollektivt har bestemt seg for å gjøre alt de kan for å la meg forbli single og barnløs til evig tid, ettersom de tilsynelatende benytter enhver anledning til å fortelle meg hvor fælt det er å være gift og ha barn. Vel, hvis så er tilfelle: mission not accomplished gutter).

Mens de holdt på og klaget som verst, så spurte jeg hvorfor de har fått så mange barn (flere av dem er trebarnsfedre) hvis det var så strevsomt som de ville ha det til. Åh, men man kunne ikke vite på forhånd hvor slitsomt det kom til å bli, kunne de fortelle. Det gikk det jo liksom ikke an å forestille seg. Vel, sa jeg – jeg har ingen barn men jeg har ikke det minste problem med å skjønne at det er mye arbeid med tre unger. Doh, liksom.

Da var det plutselig konene som var problemet, for det var konene som hadde overtalt/tvunget dem til å få så mange barn. Selv hadde de stakkars mennene vært lykkelige og tilfredse etter at det første barnet hadde meldt sin ankomst; genene var blitt videreført og husroen var fremdeles noenlunde inntakt. Men så begynte masingen til konemor om flere barn og før de visste ordet av det måtte de gå til innkjøp av minibuss og køyesenger. Jeg har til og med hørt om en mann som fikk lov til å kjøpe seg motorsykkel – siden kona hadde fått lov til å få en unge til.

OMG. Har dette noen rot i virkeligheten i det hele tatt?

Illustrasjon: Suero

 

28 Responses

 1. Sandra

  June 12, 2009 07:54

  Ha, ha, ha, ler meg ihjel. Joda, dette har faktisk litt rot i i virkeligheten. Selv er jeg fornøyd tobarnsmor og vil ikke ha flere. Skulle det være et tema måtte nok trøsten for far bli sportsbil, laaaange fisketurer m kompiser eller annen kompensesjon.
  Men, jeg har flere venninder som har “prakket” det 3dje barnet på en lite villig far. Ooops….spiralen hadde forskjøvet seg……eller noe i den duren. Mor får en liten bylt å dulle med, far mister all form for kos m mor. Nesten…..
  Min gode venninde A fortalte etter en godweekend på tur m bare mannen at de hadde gjort “det” en gang. Det var etter to barn og null sex på 3 år….Hun var lykkelig for det,- men kunne konstantere at den ene gangen resulterte i det 3 barnet som satte kroken på døra for sex helt frem til nå. Jentungen går nå i 2 klasse. …….
  Dette var kanskje ingen trøst Frøken Makeløs? ;-))

  [Reply]

  Reply
 2. Mammadamen

  June 12, 2009 08:57

  Hmm … her er det faktisk pappaen som har begynt å snakke om barn nummer to. Jeg orker ikke helt tanken på å gå gravid igjen akkurat nå (det er jo fint, men også slitsomt), så jeg prøver å prate om andre ting:-) Forresten har jeg hørt at trenden nå er fire barn: Du kan liksom ikke uttale deg før du er der … !!

  [Reply]

  Reply
 3. Minneapolise

  June 12, 2009 09:24

  Jeg synes det er interessant hva de sier om seg selv når de egentlig prøver å klage over konene. Hva slags mennesker velger å sette barn til verden fordi de får en motorsykkel, forhandler man virkelig om barn? Pappa er glad i deg for han hadde vært uten motorsykkel om du ikke hadde eksistert liksom.

  For min del er grensa to, og det er ikke noe kjæresten kunne sagt eller gjort eller lovet for å få det annerledes. Heldigvis er han mer gira på en masse kattunger akkurat nå. “Imagine, kittens, kittens everywhere!”

  Ellers er det han som snakker mest om barn for tiden, jeg vil også ha et par etterhvert, men det får vente. Men seriøst, har jeg virkelig så mye mer ryggrad enn den gjennomsnittlige norske mann eller er disse dårlige representanter?

  [Reply]

  Reply
 4. fru storlien

  June 12, 2009 09:30

  Jeg tror dette er mannens måte å bevare verdigheten på og opprettholde en viss image som kul og tøff til tross for intens påvirkning fra myke fedre på syttitallet. Det skal liksom klages og jamres, og man skal litt motstrebende ha pådratt seg disse ungene.
  Hvis de ikke vil ha unger, kan de jo gjøre som broren til en venninne formulerte det:
  E legg med på mågån å blånækta!

  [Reply]

  Reply
 5. Ida

  June 12, 2009 10:12

  Haha, du er bare en skikkelig vitaminboost på morgenkvisten :-D

  Nå er jeg tobarnsmamma – og kan som deg – med hånden på hjertet innrømme at jeg visste det kom til å bli slitsomt innimellom med to barn !

  Jeg tror kanskje mannfolka klager for å få sympati jeg, de er jo litt sånn som holder på å døøøø fordi de våkner med litt hoste ! Tenk deg mannfolka som skulke ha født ungene, vært utrustet med ammepupper og kontinuerlig nattevåk – jaaada, tenk deg sytingen rundt lunsjbordet da du ;-D

  Ha en nydelig helg, skjønne du!
  Klemmer fra Ida

  [Reply]

  Reply
 6. Prinsesse Villikke

  June 12, 2009 10:17

  Er det rart noen av oss forblir single? Når menn oppfører seg på den måten der får jeg ikke LYST på kjæreste en gang.

  (Prinsessa er littegrann mannvond sånn på formiddagen)

  [Reply]

  Reply
 7. Maja Piraja

  June 12, 2009 10:31

  Hahaha!! Da fikk jeg i det minste bekreftet at jeg helst ikke vil ha 3 unger. Jeg setter klart grensa ved to, om det i det hele tatt skulle bli så mange! Tror faktisk det holder i lange baner med akvariefisk, jeg, så langt ;)

  [Reply]

  Reply
 8. mykstart

  June 12, 2009 10:37

  Joda, det er nok tilfellet dette mange ganger, at mor piper seg til barn nr 3. Men så finnes det også fedre som vil ha store skokker med barn… Smurfepappaen skulle gjerne hatt en minibuss full da vi hadde rede sammen. Det skal jeg love deg at Smurfemammen IKKE ville i det hele tatt! To er passelig og fint. Spesielt når man er deltidsmma.

  En ting er å gå gravid. Det var i grunnen både stas og spennende. Fødselen også, et kick av guds nåde. Men så blir det jo nok et menneske som skal fraktes hit og dit på treningsaktiviteter og passes på. Jeg er nok av den grusomme mammatypen som vil ha et eget liv også, som liker jobben sin veldig godt. Jeg vil ikke drive på som transportør hver eneste ukedag. Jeg får utslett ved tanken på barneflokker på minibussnivå. Derfor blir det ingen flere maveboere her. Skulle det dukke opp en ny mann i livet til Smurfemammaen, så får han se til å være ferdigformert. Her kommer han ingen vei. Ever.

  Og det er forferdelig men sant, når så man at det med mange barn var en booster for kjærlighetslivet? Jeg har enda det til gode å se. Desverre.

  [Reply]

  Reply
 9. Storeflittig

  June 12, 2009 10:43

  Først av alt: oh my god – herlig blogg du har!

  Jeg skvatt litt til da jeg så overskriften din på blogglisten, for jeg har akkurat hatt en helt lik opplevelse, En venninne ‘skulle få en baby til’ men bare hvis kjæresten hennes fikk et nytt kamera. Et dyyyyrrt et altså… What the ?

  Ego-folk fins overalt til alle tider. Men en ting er sikkert, og det er at jeg i alle fall aldri hadde hatt lyst å få barn med en sånn idiot:)

  [Reply]

  Reply
 10. Reidun Beate

  June 12, 2009 11:30

  Nei nei nei. Det der er bare mannnfolksnakk. De mener det egentlig ikke. Hva skulle de gjort uten barna sine? De er hele livet deres. Det er forresten kona også.

  Mannfolk skal bare være vanskelige og “tøffe.” Trist å høre at de aldri blir voksne.

  [Reply]

  Reply
 11. Undre

  June 12, 2009 18:33

  Ugh.

  Dette er jo bare fryktelig trist. Enten prøver de å late som de er ManneMenn som mener at “ungegreier” er en mammating noe som i seg selv er trist i 2009 eller så er de stappteite ManneMenn og det er minst like urtrist i 2009.

  Ikke at jeg har unger, men jeg tenker at om det er “noe dritt” å ha unger så er det fordi man selv ikke fikser å være en god forelder.

  [Reply]

  Reply
 12. nessie

  June 12, 2009 18:45

  En kan jo adoptere som enslig kan en ikke? Høre stadig mer fristende ut, slipper både graviditet, fødsel og klagete partner. Og ikke så rent sjelden blir partneren en eks og enda mer klagete.

  [Reply]

  Reply
 13. ~SerendipityCat~

  June 12, 2009 19:59

  Haha, sier folk virkelig sånt?!?! :-D
  Jeg håper inderlig ikke jeg blir ei sånn dame som “maser” på meg barn… Men jeg ser jo nå at siden han jeg har valgt meg har barn fra før, så er han ikke _utrolig_ klar for å gå på runde nummer to altså… så vi får se. Kanskje han må få motorsykkel eller noe likevel da ;-)

  [Reply]

  Reply
 14. articulata

  June 12, 2009 20:27

  Oh yes, dette har rot i virkeligheten. Tobarnsmor selv her, uten at jeg har mast meg til noen av barna. Derimot har jeg mast meg til fancy vogn osv. i bytte mot ditt og datt, så jeg er vel ikke helt på tørt land selv. Imidlertid har jeg også hørt om motsatt tilfelle, hvor mannen maser etter flere tette barn, og hvor mor gir etter i bytte mot jentetur. Som om EN jentetur til utlandet veier opp for 9 mndrs svangerskap, f-ø-d-s-e-l, og ikke minst amming til alle døgnets tider de 6 første månedene etterpå.

  [Reply]

  Reply
 15. articulata

  June 12, 2009 20:32

  Nå har jeg lest kommentarene her: jeg tror nok ikke alle menn klager for å være kule. Jeg tror mange menn klager fordi de er filleslitne av småbarnslivet, akkurat som mange av oss mammaene. Vi klager nemlig vi også, bare at vi gjør det kun med gode venninner, i frykt for å fremstå som dårlige mammaer ;)

  [Reply]

  Reply
 16. Lisbeth

  June 12, 2009 20:34

  Hihi, blir i gaten: life is a bitch and then you marry one….

  Jeg signerer Reidun Beate over her, gutta tøffer seg når de har anledning, Når det kommer til stykket ville de ikke vært sine barn foruten. Takk og pris.

  Men klart, 3 barn er slitsomt, vi klager vi mammaer også… ( det er da fryktelig mye gneldring om flesket som har lagt seg her og der etter graviditeter )

  Klem fra meg! (..som har 2 barn og mann med Harley , fnis)

  God helg til deg, leter du godt finner du meg på Twitter :O)

  [Reply]

  Reply
 17. Eira

  June 12, 2009 22:25

  Her i huset er det akkurat som hos Mammadamen. Pappaen har forlengst lagt inn bestilling på nestemann, men jeg vil så gjerne kose meg med jobb og antydninger til fritid en stund til…

  [Reply]

  Reply
 18. Marina

  June 13, 2009 03:05

  Mitt inntrykk er at stort sett er det mennene som er mest ivrige etter å få barn. Sånn er det iallefall her i USA. Siden jeg ikke engang var 20 har jevnaldrende menn mast på meg om å gifte meg med dem og få barn, MED EN GANG! Jeg tror ikke noen av disse mennene tenkte det minste på utgiftene og alt strevet med å ha barn, men det er det da kvinnenes jobb å ta seg av?
  Det er vel derfor jeg er 40, singel og barnløs…

  [Reply]

  Reply
 19. Rachel

  June 13, 2009 09:45

  Vi har to barn min mann og jeg. Og hvem er det som maser om et tredje barn? Det er ikke meg, for å si det sånn. Hadde Mannen fått det slik han vil ,skulle vi hatt et barn til samt bikkje. Jeg tror det blir med to barn og kanskje bikkje. Det er fantastisk å ha barn, men det er slitsomt også, og man skal jo ta seg av dem. Forøvrig må du ikke la deg skremme av disse tullemennene. Det er fantastisk å være mor (og far), trøtt, sliten,bekymret, ja vel, men det er bare bivirkninger.

  [Reply]

  Reply
 20. Tja

  June 13, 2009 17:05

  Jeg har en haug med unger og fikk meg en motorsykkel.

  Grei fordeling, jeg tjener pengene og kjører sykkel, hun tar seg av hus og unger. Hvis du lurer på hvor slitsomt der er så låner jeg gjerne mine englebarn bort en måned eller to.

  [Reply]

  Reply
 21. Irene

  June 13, 2009 17:18

  Ojoj dette var interessant! Jeg har faktisk aldri hort om saanne forhandlinger og det hores jo litt merkelig ut.

  [Reply]

  Reply
 22. Major Graaskjegg

  June 14, 2009 13:09

  I min tøffebarske bransje spiser jeg lunch sammen med disse gutta hver dag. Ikkenok med at de klager på konemor og unger og tidsklemma og alt det der, men de sikler som bare det på alle andre damer. Jeg blir helt matt innimellom. Hvis det er så forferdelig forferdelig, burde de bare bestemt som jeg at “her blire ingen unger” jeg har altfor mange ting som skal gjøres på egenhånd. Når jeg da derimot sier dette er det bare lovord som kommer. Med andre ord: de er tøffe i trynet når de er sammen med mannekolleger og venner. Inni er de egentlig som myke som skumgummi :-)

  [Reply]

  Reply
 23. landsbyjenta

  June 15, 2009 17:00

  Heldigvis har det ikke vært sånn hos oss! Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn å høre menn klage over familiesituasjonen sin!
  Hos oss har vi heldigvis vært enige med alle tre ungene! Jeg hadde ikke orket å få barn hvis jeg måtte overtale mannen til det! Nei, det er noe man må være to om!

  [Reply]

  Reply
 24. katla

  July 6, 2009 09:55

  Får jeg lov å si noe? Jeg har ingen barn. Men det har de her på jobben. Det er litt rart å høre på pappaer (og mammaer) klage over familielivet.Er det er tegn på skilsmisse? Er h*n ulykkelig? Ville h*n egentlig ikke? Det er ekkelt så jeg blander meg litt lite og sier at jeg skal høre på klagingen men da må de si noe bra også. Så slipper det være så innmari ekkelt som tilhører. Da får jeg et litt mer nyansert syn på hvordan de faktisk har det. masse klaging? egentlig har de det fint? ah helt normalt da.

  [Reply]

  Reply
 25. katla

  July 6, 2009 09:58

  og ja sånne forhandlinger høres ikke rare ut i det hele tatt. Det byttes jo ikek baby i motorsykkel sånn som i en butikk. Men både motorsykkel og babyer har med identitet og penger å gjøre.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


+ nine = 16

CommentLuv badge