Hva gjør man når klesskapet er fullt?

, , 18 Comments

Jeg har kommet frem til en fryktelig erkjennelse – en konklusjon som frarøver meg mitt mentale balansepunkt og får meg til å famle etter alternative utveier. Jeg har nemlig ryddet klesskapet og blitt tvunget til å se den stygge sannheten i øynene; jeg har så mye klær at jeg hverken trenger eller bør shoppe noe mer på flere tiår fremover. Da snakker vi altså om klær jeg liker og bruker – alt det andre gis bort til Fretex.

Dette er mildt sagt litt krise, ettersom klær ikke bare er noe jeg har på meg men også gir utløp for kreativitet og forfengelighet, i tillegg til at selve shoppingopplevelsen er rekreasjon på linje med luksusspa og en god natts søvn. Jada jada, jeg vet at en del av dere aldri kommer til å forstå det siste der og at det selvsagt er en forferdelig lite miljøvennlig form for rekreasjon men hei; noen laster må man jo ha?

Så etter å ha tenkt og tenkt, har jeg kommet frem til følgende mulige løsninger:

1. Jeg kan gjøre sånn som foreldre gjør med barnas leker; pakke bort halvparten en stund og så reintrodusere dem etter noen måneder sånn at ungene tror de har fått masse nye ting. Problemet er bare at jeg, i motsetning til småbarn, har egen økonomi og i tillegg er fullt i stand til å glemme den halvparten av garderoben som er bortgjemt og dermed konkludere med at jeg bør kjøpe meg flere klær (siden klesskapet ser så tomt ut).
Vurdering: Dårlig for meg, dårlig for mijøet

2. Jeg kan slå meg til ro med at jeg har mer enn nok fabelaktige klær og begynne å male bilder i stedet (det med malingen er Heltens forslag, og selv ikke trusler om å tapetsere vår fremtidige felles leilighet med mine amatørmessige kunstverk så ut til å affisere han. Merkelig). Forslaget medfører stor sannsynlighet for mental ubalanse, dårlig humør, tynnslitte nerver, alt for mye fritid og pinlig hjemmedekorasjon.
Vurdering: Bra for miljøet, dårlig for meg.

3. Jeg kan håpe på en brå endring av enten kroppsfasong eller moten som gjør at jeg blir tvunget til å kjøpe nye klær. Eventuelt så kan jeg legge om stilen og bli gother eller noe. Imidlertid tror jeg ikke egentlig at det å legge på meg ti kilo-ish eller å gå rundt og se deprimert ut hele tiden er særlig bra for min mentale balanse det heller.
Vurdering: Dårlig for meg, relativt dårlig for mijøet.

4. Jeg kan finne et hull i garderoben. Mitt hull er definitivt turklær, jeg er ekstremt dårlig utstyrt på den fronten. Ikke bare åpner dette for nye shoppingmuligheter, det er i tillegg shopping av den fornuftige sorten. Alle liker jo friluftsfolk? Familien min kommer til å juble av lykke når jeg viser frem min nye allværsjakke i stedet for nok en kjole.
Vurdering: Bra for meg og bra for miljøet. Nesten hvertfall. Hurra!

 

18 Responses

 1. Neglecta

  June 17, 2009 08:39

  Du har min dypeste medfølelse. *fnis* Men du, hva med et artig alternativ; auksjonere bort noen av klærne dine på bloggen! Folk har jo fulgt med på antrekkene dine over lang tid. Ser man det, ser man det, på den måten får du plass til nytt i skapet OG penger å handle for. =o)

  [Reply]

  Reply
 2. Hildapilda

  June 17, 2009 09:02

  Synes absolutt Neglecta har et poeng – gi bort, auksjoner bort, selg – du tynner ut i skapet og kan kjøpe nytt, andre får glede av din gode smak og for miljøets del blir det jo bra – resirkulering og halvering av ny-kjøp!
  Og er du heldig tjener du en slant til nye klær også!

  :)

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  June 17, 2009 09:30

  Jane: Takk for det! Ha en riktig fin dag du også!

  Neglecta og Hildapilda: Hm, dette forslaget har jo dukket opp tidligere også, så kanskje det er på tide å gjøre noe med det? Har dere forslag til hvordan det bør gjennomføres i praksis? Er det f eks lurt å legge ut noen plagg hver uke – og hvordan gjennomfører man slike auksjoner på nett? Kanskje med hjelp av gode gamle finn.no?

  Kanskje noen andre har tanker om dette også?

  [Reply]

  Reply
 4. fru storlien

  June 17, 2009 11:46

  Jeg tror det var hun med Sense of life som på den tidligere bloggen Sense of style hadde en egen bloppis, nesten som en egen liten blogg på si’. Og så varslet hun på hovedbloggen når det var noe nytt i salg. Men du, hva med å anskaffe større klesskap? Eller rydde bort vinterklær om sommeren og omvendt, det gir bedre plass i skapet.

  [Reply]

  Reply
 5. Frøken Makeløs

  June 17, 2009 11:56

  Razummy: Paypal var en god idé, det er jo veldig trygt for både kjøper og selger. Takk for tipset!

  Rådvill: Ah, takk for lenker, skal lese dem nøye!

  Fru Storlien: Større klesskap tror jeg rett og slett ikke Helten går med på, snarere blir det vel mindre skapplass til rådighet for min del når vi flytter sammen :-( Og vinterklærne er allerede i boden, ikke snakk om at jeg har plass til alt oppe i leiligheten på en gang..

  Ja, husker bloppisen til AnneMa, vet du om hun fikk solgt det hun la ut?

  [Reply]

  Reply
 6. mykstart

  June 17, 2009 13:07

  Her er et supert forslag:
  Man kan donere noen av kjolene sine til Myk Start som holder på med en bok om å sy barneklær av voksenklær! Lurt!
  Kommer nettopp hjem fra Fretex der jeg forsøkte å finne en småblomstrete, sid sommerkjole i bomull. Så bare kom med en om du har. :-)

  Jeg kom istedet hjem med bortimot 20 vinglass.. som var så fine og billige.. Til Kolonihagen tenkte jeg.. men hvordan skal jeg få plass? Kanskje jeg må gi bort vinglass? For jeg har jo allerede så jeg klarer meg… både her og der.

  Men kjole taes seriøst imot.:-)

  [Reply]

  Reply
 7. Håttstøff

  June 17, 2009 13:42

  “Alle liker jo friluftsfolk? Familien min kommer til å juble av lykke når jeg viser frem min nye allværsjakke i stedet for nok en kjole.”
  Og du har naturligvis tenkt til å bruke disse friluftsklærne aktivt. De er jo ikke til pynt……

  [Reply]

  Reply
 8. landsbyjenta

  June 17, 2009 14:10

  Jeg prøver å leve etter det prinsippet at om jeg ikke har brukt noe på to år så gir jeg det bort. Er sikkert noen andre som kan bruke det da:)
  Fins jo unntak, noen ting må man bare ta vare på…
  Det finnes et navn på problemet ditt: Luksusproblem, he he!

  [Reply]

  Reply
 9. Elin

  June 17, 2009 20:11

  Hva med bytteparty? Bytteparty går ut på at man samler sammen en gruppe folk, tar med seg klær man kunne tenke seg å “bli kvitt”, og så bytter man klær. Har vært på det noen ganger, og det føles like kult hver gang man har kommet hjem med noe nytt. Billig, miljøvennlig OG bra for deg! :-)

  [Reply]

  Reply
 10. Ane

  June 21, 2009 13:35

  Hei, kjenner meg godt igjen. Eg tok eit års “kjøpefri diett”, og det var (klisjevarsel…) veldig frigjerande. gav meg sjølv “lov” til strømper og undertøy, og dersom noko måtte kastast. Lykke til! A

  [Reply]

  Reply
 11. Frøken Makeløs

  June 24, 2009 17:59

  Mykstart: For en fin idé! Litt usikker på om jeg har noe som kan passe, skal sjekke det ut :-)

  Håttstøff: Jaså, frekk? Pynt-schmynt. Men de må jo være fine da, estetikk over praktisk any day :-D

  Landsbyjenta: Det gjør jeg også! Men det hjelper jo ikkek når jeg er så fryktelig flink til å kjøpe nytt hele tiden..

  Irene: Ok, skal tenke seriøst på det. Må bare finne tid først, alt er veldig travelt for tiden…

  Elin: Bytteparty er veldig lurt, men da må man ha venner med ca samme størrelse. Frøken Fr’aken kom nylig inn i en kjole i str 34, så ehm, jeg tror ikke jeg skal ha bytteparty med henne for eksempel.. :-)

  Fru Storlien: Smart, det skal jeg jammen gjøre!

  Ane. Wow, det er utrolig imponerende. Både at du gikk inn for det og at du faktisk gjennomførte. Jeg tror dessverre ikke jeg er helt der, men det er jo inspirerende å høre at det går an!

  [Reply]

  Reply
 12. mykstart

  June 25, 2009 09:23

  Ja! Jeg venter i spenning! :-) Trenger ikke være småblomstrete.. men det hadde vært fint.. småmønstrete går også.. eller bare en fin farge. Kult!!:-)

  [Reply]

  Reply
 13. siv d.

  June 21, 2010 14:49

  Vi jobber med ett prosjekt hvor vi trenger gamle/brukte/vintage/retro Klær/sko/acces./smykker, vi henter klær hos folk i oslo/akershus område som ikke lenger har noe brukt for det de vil gi bort. Vi henter og sorterer det vi trenger til prosjektet og gir resten av det vi får til Fretex. Har du noe som du ikke lenger trenger, som vil gjøre enn opprydding i klesskapet. Si ifra så kommer vi og henter. :)

  vennligst send mail til osloshemmelighet@live.no

  MVH Siv

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


2 + seven =

CommentLuv badge