Jakten på brudekjole

, , 12 Comments

Til sommeren blir jeg fru Helten! Og selv om lille Bolla er levende bevis på at jeg temmelig sikkert ikke er særlig jomfruelig lengre, så vil jeg likevel gifte meg i hvitt. Basta. Derfor har jeg nå begynt jakten på Kjolen.

Litt sliten (men veldig blid!) småbarnsmor i staselig kjole.

I forrige uke drasset jeg med meg Frøken Fräken, Homovennen og lille Bolla til salongen Brudekjolen i Øvre Slottsgate. Der fikk vi hjelp av en ansatt som så ut som hun var cirka søtten, med Uggs og hettegenser. Vi fikk umiddelbart bange anelser, noe som viste seg å være helt unødvendig for hun var virkelig både dyktig og hyggelig. I det hele tatt ble prøveseansen langt morsommere enn noen av oss hadde trodd (særlig Homovennen var litt skeptisk på forhånd). Og det syns jeg fotograf Fräken har klart å fange på disse bildene!

Kjære vene, for en absurd følelse å få på seg et sånt digert, stivt plagg!

Etterpå ble Homovennen sendt tilbake på jobb mens de to permisjonerende damene (Frøken Fräken er svært gravid for tiden) med Bolla på slep spiste en laang lunsj før vi stakk innom en salong til i samme gate. Der var de hyggelige inntil de innså at vi nok ikke kom til å kjøpe kjole den dagen.

Mandag denne uka var vi tre makeløse generasjoner på Romeo & Julie i Asker. Mormor passet på lille Bolla (som for tiden bare vil gå, gå, gå – alle voksne han møter pådrar seg ryggprolaps etter å ha assistert han på alle hans spaserturer) og knipset bilder av meg og Makeløs Niese. Niesen skal selvsagt være verdens fineste brudepike og forelsket seg fullstendig i en av kjolene der. Men siden vi ikke vil risikere at hun vokser ut av drømmekjolen før bryllupet, så venter vi litt med å kjøpe til henne. Jeg syntes også de hadde mye fint der og er ganske sikker på at jeg nå har funnet Den Riktige Kjolen. Skal bare en liten tur til Abelone på Frogner i Akershus i morgen. Der har de salg nå og jeg har spottet en lovende modell på nettet. Uansett hvordan det blir så regner jeg med at kjolekjøpet er i boks i løpet av kort tid. Hurra hurra!

Oi, så moro vi har det på brudekjoleprøving!

(I tilfelle noen skulle lure, så er ikke Kjolen på noen av bildene over. Jeg har verken riktig personlighet, alder eller type bryllup for å være en sånn Disneyprinsesse-brud. Men det var morsomt – og ganske absurd – å prøve dem!)

 

12 Responses

 1. Åshild

  November 8, 2011 00:09

  Min datter kjøpte sin kjole hos Abolone i august. Hun så et bilde – vi dro dit – hun prøvde kjolen og kjøpte den. Ja, hun prøvde to ekstra for sikkerhets skyld.

  Dessuten . gratulerer og lykke til.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det! Vi dro til Abelone i dag, dvs vi prøvde men fikk ikke komme inn. De hadde visst plutselig bestemt seg for å ha stengt i dag.. Ok, så hadde vi ikke booket tid på forhånd, men det har jeg ikke gjort noen av de andre stedene heller. Og når man først oppgir åpningstider på nettsiden sin, så er det da litt pussig å avvise kunder i døra..? Så da blir det kjolen jeg fant i Asker i går, er kjempehappy med det! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Ine

  November 8, 2011 16:17

  Gratulerer med forlovelse! Så hyggelig!

  Det er gøy å prøve brudekjole, men som deg følte jeg meg heller ikke hjemme i bløtkake-varianten. Det ble kjole fra Cecilie Melli på meg! Hvis du ikke har bestemt deg, anbefaler jeg veldig å ta en titt der. Lite bløtkakete, utrolig vakre kjoler!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det! Nydelige kjoler hos Cecilie Melli, helt enig i det! Men nå har jeg altså funnet kjole og kan krysse ut det på (den uendelig lange) to do-lista. Godt det fortsatt er lenge til bryllupet!

  [Reply]

  Reply
 3. kristin

  November 8, 2011 19:47

  Gratulerer! Håper du finner Kjolen! (jeg måtte få den sydd etter egne tegninger…) Nå har jeg kjøpt sko på UFF, mamma holder på å få hjerteinfarkt. Bare ebay og sånt her…

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, nå blir det den jeg fant i går. Hurra! Vi hadde egentlig planlagt noen uker i Thailand i januar og da hadde det jo passet fryktelig bra å få sydd kjolen der. Men så er billetter plutselig blitt svinedyre, så da blir det muligens Tenerife i stedet, hoho! Og har ikke like stor tiltro til skredderne der..
  Sko på UFF, da hadde moren min også frika litt tror jeg. Du ligger jo litt foran meg i løypa, veldig stas om du vil dele råd og erfaringer! Og den hold av datoen-videoen din er jo bare helt fantastisk – elsker den! Har lenket til den fra Facebook-siden min, satser på at du syns det er ok :-)

  [Reply]

  Reply
 4. KristinB

  November 11, 2011 18:42

  Da jeg gifta meg valgte jeg meg ut en dyr, fin kjole (uten å kjøpe den). Så tok jeg pengene som kjolen kosta og fikk en gullsmed til å lage en SUPERFIN giftering for hele beløpet! Så kjøpte jeg heller en billig men stilig kjole :-) Har aldri angra på det – ringen skal man jo bruke hver dag hele resten av livet, kjolen kun den ene dagen… Forresten bruker jeg den samme kjolen hver gang jeg feirer noen andres bryllup, siden den ikke er noen typisk brudekjole går det jo helt bra. Og sååå romantisk og koselig hver gang Mannen og jeg danser brudevals, i den gode, gamle kjolen da
  :-* Sukk!

  [Reply]

  Reply
 5. Major Graaskjegg

  November 21, 2011 20:39

  Hurra for kjole :-) soon-to-be-fru-major-Graaskjegg styrte veldig rundt og prøvde mange forskjellige i storbyn (Oslo), før hun fant sin barndomsbyen vår i Vestfold… Jenter ass <3

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


eight + 2 =

CommentLuv badge