Jeg tar juleferie fra internett

, , 11 Comments

Forrige helg våknet hele familien uthvilte og glade lørdag morgen. Helten fyrte i ovnen, vi tente stearinlys, ute lavet snøen stille ned og i vinduet lyste julestjerna. Og jeg tenkte: Dette må jeg dele på Facebook.

I hvertfall skrive en liten Twittermelding. Eller en hel bloggpost? Kanskje det er nå jeg endelig skal ta i bruk Instagramkontoen min? Verden må jo få vite hvor fint vi har det!

Jeg gjorde ingen av delene. Jeg bestemte meg i stedet for at opplevelsen – en idyllisk lørdag morgen før jul – var verdifull i seg selv. Den trengte ingen ekstra likes eller kommentarer fra internett.

Offline-jul
Denne jula har jeg tenkt å ta mest mulig fri fra internett. Jeg kommer ikke til å blogge og jeg skal forsøke å holde meg unna både Facebook, Twitter, Pinterest, random googling og omfattende blogglesing. Hva jeg skal gjøre i stedet? Litt usikker faktisk – og jeg regner med at det kommer til å oppstå et lite vakuum der, hvertfall i begynnelsen. Men jeg tror det kan være bra for meg, selv om jeg jo hjerter-hjerter-hjerter internett.

Jeg har allerede begynt å eksperimentere så smått med et ryddigere digitalt liv; skrudd av epostvarslingene på mobilen, slettet en haug med blogger fra rss-leseren (må muligens legge til noen igjen, men da skal de leses på en annen måte) og innført en hel del gode digitale vaner (mer om det en annen gang).

Mer plass, mindre rot
En ting jeg vet at jeg skal bruke tid på (bortsett fra å kose på Helten og Bolla) er å fortsette oppryddingen i skap og skuffer. Jeg har allerede gitt bort tre banankasser med knick-knacks til takknemlige studenter på finn.no og solgt mine fineste støvsamlende kjoler til glade kolleger. Det føles helt vanvittig bra og er nærmest avhengighetsskapende i seg selv. Bolla er også utrolig fornøyd med mer lekeplass i stua, etter at jeg har ryddet frem en ny gulvflekk.

I tillegg står hjemme-yoga, offline-lesing og pusting med magen på julas to do-liste. Pluss et juleselskap eller tre.

Lesetips
Hvis du syns noe av dette høres interessant ut, er dette gode steder å lese videre:

Med ønske om en fredelig og glad jul! Vi snakkes til neste år :-)


 

 

 

11 Responses

 1. Sussie

  December 22, 2012 19:31

  Det høres interessant ut, ja! (Men den første lenken virker ikke.)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Fiksa nå. Takk for at du sa fra! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Elisabeth, Innerst i veien

  December 22, 2012 23:04

  Dette høres veldig lurt ut. Vi er nok mange som er blitt for avhengige av å “dele” de fine opplevelsene gjennom ulike medier. Mer opptatt av det enn å faktisk oppleve det fine øyeblikket.

  Jeg tar nok ikke helt fri fra blogg, facebook og Instagram i jula, men jeg har også planer om å rydde noen skap faktisk. Ha en fin julefeiring!
  Elisabeth, Innerst i veiens siste bloggpost: Jeg har på følelsen at det er noe jeg har glemt……My Profile

  [Reply]

  Reply
 3. Liv-Inger

  December 23, 2012 00:30

  Høres ut som en god plan. Tar nok ikke samme valget. Men så mye på blir jeg vel neppe. Og om jeg blir det, så er det fordi jeg syns det å skrive i seg selv gir ro. Vi får se. Tar det som det kommer.

  God jul til deg og dine! Gleder meg til å følge deg videre i 2013. :-)
  Liv-Ingers siste bloggpost: Reality check på mitt eget liv!My Profile

  [Reply]

  Reply
 4. Sparringmamma

  December 23, 2012 10:11

  Klokt å stoppe opp og ta en “realitycheck” innimellom kanskje.. Hva er viktigst nå; å ha det bra med seg og sine eller antall “likes” der ute.. .?Jeg tror ikke nødvendigvis det ene utelukker det andre, men av hensyn til familien og livet rundt seg er det vel en god ide å skille litt på når man er hvor..?

  God jul uansett og ta velfortjent ferie fra en engasjert blogg!!
  Sparringmammas siste bloggpost: Kvinner, debatt og hersketeknikkerMy Profile

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three + = 5

CommentLuv badge