Jobbintervju på selveste Slottet

, , 9 Comments

For en måneds tid siden var jeg faktisk på jobbintervju på selveste Slottet. Ja, det var den der Twitter-stillingen du vet; jobbe tett med Håkon og Mette-Marit for å se hvordan og hvorvidt de burde forholde seg til sosiale medier. I forlengelsen av dette så jeg selvsagt for meg hvordan gårsdagens antrekk-postene her på bloggen ville få en helt ny schwung over seg etter et par klesbyttekvelder med kronprinsessen. Det er jo sånt venninner gjør, ikke sant? For henne er jo sikkert en kjole fra H&M like eksklusivt som en fra Valentino er for oss andre.

Intervju på Slottet er ikke som andre intervjuer. Man spør en snill gardist om hvor man skal gå, må levere inn legitimasjon i bytte for et sånt ID-kort som skal klipses fast på den skjortelomma jeg aldri har (kan noen snarest utvikle slike kort som kan festes på dametøy?) og får beskjed om at man vil bli hentet nøyaktig tre minutter før intervjuet skal starte.

Imidlertid var det slik at venterommet den dagen var helt fullt av menn og etter å ha takket pent nei til deres tilbud om å sitte på fanget, så fikk jeg lov til å bli geleidet gjennom Slottets korridorer av en ny gardist opptil flere minutter tidligere enn planlagt. Hodet mitt var så konsentrert på hva jeg skulle si på intervjuet at jeg nesten mistet gardisten, som strente av gårde som om det var en helt vanlig dag. Hallais!

Innenfor førti meter høye dører fikk jeg nøyaktig tretti minutter til å overbevise om at jeg var rett person for jobben – eller i det minste rett person til å få komme på et andregangsintervju. Dit ville bare et par-tre kandidater få komme, fikk jeg vite – men både søkerliste, antall søkere og antall kandidater innkalt til førstegangsintervju var visst unndratt offentligheten. Man kan saktens lure på hvorfor denne informasjonen ikke var offentlig tilgjengelig – og i tillegg (selv om de helt sikkert har retten på sin side i denne saken) hvor åpne Slottet egentlig er for sosiale medier når de velger å hemmeligholde noe så trivielt som antall søkere til en stilling?

Oh well. Det blir ikke mitt problem, jeg var ikke blant de heldige få som fikk komme tilbake. Og selv om det hadde vært en unik sjanse og sikkert stor stas, så gråter jeg ikke. Kan hende fikk de til slutt somlet seg til å kikke innom Frøken Makeløs og konkluderte derfra med at et menneske som skriver en blogg som denne på ingen måte ville passet inn i en royal sammenheng. Det er for så vidt helt greit. Så får dere heller tåle at gårsdagens antrekk neppe noen gang vil være en kjole fra Valentino. Sukk.

(Og hvis du – hvem enn du er – som faktisk fikk jobben slumper til å lese dette, så vil jeg gjerne få gratulere. Heia deg, du er helt sikkert strålende flink og kan glede deg til massevis av utfordrende og morsomme dager på jobb!)

Illustrasjon: Picture Books

 

9 Responses

 1. Jannekake

  June 30, 2009 10:48

  Haha, tror de gikk glipp av noe stort da de lot deg gå. Lurer likevel på hvem personen som får jobben blir, morsomt hvis vedkommende er en vi vet om :)

  [Reply]

  Reply
 2. molly

  June 30, 2009 11:19

  Jeg fikk den med meg jeg også, men regnet med bloggen ville være et aldri så lute drawback;)
  Men det ville vært utroloig morsomt, og jeg er sikker på både du og jeg ville gjort en formidabel jobb, men jeg kunn jo da aldri visst månemannen i fritt fall på bloggen…eller kunne jeg?

  Jeg synes bloggen din er velkledd, selv uten Valentino!

  [Reply]

  Reply
 3. Kristine

  June 30, 2009 11:19

  Siden jeg har en venninne som har jobbet i kongeparets stab så tillater jeg meg å tvile på de kongelige noensinne ville tørre å ansette en (frittalende)) profilert blogger. Min venninne hadde i alle fall strengt forbud mot å snakke om noen aspekter ved arbeidet sitt, noe som jeg innbiller meg lett ville bli en frustrerende situasjon for noen som er vant til å uttrykke seg i sosiale medier. Når jeg tenker over det kunne jeg lett lagt en grei karikatu… eh… profil på den nye kongelige rådgiveren i sosiale medier som har et prikkfritt (les sporløst) omdømme i sosiale medier. Men kanskje jeg undervurderer kronprinsparet, den som lever får se….

  [Reply]

  Reply
 4. Frøken Makeløs

  June 30, 2009 11:26

  Jannekake: Ja, det hadde absolutt vært morsomt å vite. Men kanskje det også er hemmelighetsstemplet..?

  Molly: Jeg skjønner at en radikal politisk blogg f eks ville blitt vanskelig, eller hvis man insisterte på å blogge mye fra egen arbeidshverdag. At denne lille unnselige bloggen skulle være farlig forstår jeg derimot ikke helt, men pytt.

  Takk skal du ha! :-)

  Kristine: Jeg blogger ikke om jobben min og ville selvsagt heller ikke blogget om jobben min om jeg fikk denne stillingen. Det er forsåvidt greit hvis det var bloggen som var avgjørende (det kan jo hende jeg f eks gjorde et crappy intervju..) men jeg syns det er undelig at de ikke hadde sjekket den i det hele tatt før første gangs intervjuet. Jaja.

  [Reply]

  Reply
 5. annikken

  June 30, 2009 12:47

  Jeg leste i en eller annen notis hvem som fikk den… tror det var en vårt land-journalist?? Tror jeg leste notisen der ihvertfall.
  Morsom erfaring uansett tenker jeg!

  [Reply]

  Reply
 6. Kristine

  June 30, 2009 13:58

  Vel, hvis de ikke sjekket bloggen din i forkant og valgte å ansatte en journalist så kan jo det forsåvidt underbygge tesen min. Men igjen, kanskje jeg er for kynisk her, det vil vi jo sikkert se i tiden fremover

  [Reply]

  Reply
 7. Frøken Makeløs

  July 6, 2009 14:14

  Annikken: En Vårt Land-journalist altså? Jaja, det er sikkert et trygt og fint valg. Jeg heier jeg! :-)

  Kristine: Det høres ut som du kanskje kan ha rett ja. Men vi vet jo ikke, blir veldig spennende å se hvordan det utvikler seg etter sommeren!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× one = 6

CommentLuv badge