Mamma, Denne tar på meg!

, , 3 Comments

Makeløs Mini – det yngste tantebarnet – har blitt tre år. Han er altså to år eldre enn Bolla og har helt siden sistnevntes ankomst gladelig påtatt seg rollen som den hjelpsomme fetter. Han har vist frem barne-tv på iPaden, hentet ren bleie og strøket Bolla (relativt) forsiktig på hodet. De to små fetterne har badet sammen, delt en skål med epler og lekt – om ikke direkte sammen så hvertfall fint ved siden av hverandre. Minien har insistert på at Bolla skulle være med han i barnehagen og gledet seg stort hver gang vi kom på besøk.

Men nå er det visst minst en av dem som begynner å bli litt varmere i trøya. Da vi var på besøk i Suburbia sist helg, hadde Minien funnet ut at han ikke ville bruke Bollas navn lengre – han ble nå konsekvent omtalt som ”Denne”. Og Denne plukket uinvitert på håret hans (frekt), Denne pillet på Getboksen (det er det bare Minien selv som får gjøre), rappet lekene (som han tidligere har vært veldig raus med å dele ut) og var generelt bare i veien overalt.

Kan hende det er fordi Bolla nå går ubesværet hit og dit på egne ben og ikke lenger ligger som en litt interessant og helt ufarlig bylt i noens fang. Eller kanskje har bare Minien trengt et år på å finne ut at her har vi jo en som er mindre enn meg – en som jeg kan herse litt med og sjefe litt over. For det er klart man blir litt lei, når man er tre år og yngst i søskenflokken. Når de to eldste bestandig er så mye raskere og flinkere og alltid skal bestemme. Og da er det jo i grunnen ganske beleilig med en sånn liten fetter, som blir litt forskrekket når treåringen forteller han hvor skapet skal stå – men som ikke finner på å protestere. Ennå.

Illustrasjon: 13th Street Studio

 

3 Responses

  1. underveis

    March 21, 2012 14:53

    Åja – det blir nok mer å passe på for en liten fetter når babyen ikke ligger rolig lenger men vandrer omkring og er blitt en “konkurrent”….

    [Reply]

    Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


× 2 = two

CommentLuv badge