Min makeløse mamma

, , 16 Comments

Denne uken er min makeløse mammas siste arbeidsuke. Som så mange kvinner i hennes generasjon så startet hun karrieren sin seint, men siden hun er en smarting har hun likevel rukket å nå langt. Nå skal hun begynne på sitt jobbfrie liv, og det må være en merkelig følelse. Ferie hele året liksom, jeg klarer ikke helt å forestille meg hvordan det er. (På den annen side så tror jeg ikke hun klarer det ennå heller).

Mammaer er kloke folk. Jeg lurer på om det er sånn at man blir klok av å bli mamma eller om de som blir mammaer er kloke allerede? Håper på det siste – hvis ikke er jeg jo nødvendigvis ikke særlig veldig klok, siden jeg ikke har barn.

Min makeløse mamma sier om kjærligheten at “når det er rett, så bare vet man det” og om menn at “de kommer rekende på ei fjøl”. Da jeg fortalte det siste til en kompis, så spurte han hva pappaen min sier til det. Jeg lurer på om han så for seg en fjøl hvor det liksom kommer menn deisende nedover i raskt tempo – litt sånn It’s raining men-aktig? Poenget er vel snarere at de dukker opp hvor og når man minst venter det. En novemberkveld når man tilfeldigvis slumper til å være ute og danse med en venninne, for eksempel.

Hvilke kloke ting sier din makeløse mamma?

Illustrasjon: Pomegranates

 

16 Responses

 1. Cathrine

  June 9, 2009 08:49

  Min far sier om damer at det finnes flere fisker i sjøen… Det skal dog legges til at han er gammel sjømann OG at jeg (etter fars utspill) har fått min livs fangst!

  [Reply]

  Reply
 2. Alter Ego

  June 9, 2009 09:09

  Min mamma sier… Hun sier ikke alltid sitatvennlige ting som jeg husker i farta, men hun sier som regel rett ting paa rett sted og akkurat naar det trengs.

  Det kommer godt med naar jobben hennes er aa snakke med og bry seg om folk, mange ganger :-D

  [Reply]

  Reply
 3. Maja Piraja

  June 9, 2009 09:36

  Så utrolig fin illustrasjon! Mammaer er veldig kloke skapninger. Noen ganger ser man først i ettertid hvor klokt det de sier faktisk er, sånn som når man er en furten tenåring, for eksempel. Det kan ta noen år før ting siger skikkelig inn. Men det setter seg til slutt! :)

  [Reply]

  Reply
 4. Isobel

  June 9, 2009 11:15

  Mammaen min sier ‘hogg den av’ om jeg sier at jeg har vondt i foten. Også sier hun ‘det er vann i springen’ om jeg sier at jeg er tørst. Men ellers sier hun fryktelig mye smart om alt mulig rart.

  Mammaer er fryktelig fine å ha.

  [Reply]

  Reply
 5. Prinsesse Villikke

  June 9, 2009 12:44

  Mammaen min sa alltid “reis deg opp igjen” hvis jeg falt og slo meg når jeg var liten (altså, jeg fikk jo selvsagt trøst hvis jeg trengte det på ordentlig). Og det tror jeg har bidratt til å gjøre meg litt sterkere enn jeg eller ville vært.

  Men mammaen til venninnen min sier at man aldri skal stole på menn i hvite sko (type pensko, sneakers er unntatt). Det tror jeg er en god leveregel!

  [Reply]

  Reply
 6. Ida Aurora

  June 9, 2009 15:12

  mammaen min sier ofte: ” Det går en Nemesis gjennom livet.”
  hverken faren min,søsknene mine eller jeg skjønner hva det betyr. men vi pleier alltid å nikke med :P tipper det betyr noe kjempeklokt!

  [Reply]

  Reply
 7. anonyme-gjesteleser

  June 9, 2009 16:51

  Min mamma synger alltid “Sugar baby love…” hvis man spør om hun kan sende sukkeret. I tillegg mener hun at hvis vann i springen ikke er bra nok, er man ikke ordentlig tørst. Det er dessuten sunt å kjede seg og man vet aldri når man får bruk for et par ullsokker.

  Mammaer er godt å ha!!

  [Reply]

  Reply
 8. Frøken Makeløs

  June 9, 2009 21:09

  Hei Cathrine, så hyggelig å se deg her inne! Jeg er enig med faren din jeg, om at du har fått ditt livs fangst! :-)

  Alter Ego: Rett ting til rett tid, det er sånn mammaer er. Merkelige greier hvordan de kan være så kloke hele tiden!

  Maja Piraja: Haha, ja! Jeg var skikkelig furten fjortis. Hun var sikkert klok den gangen også, men det skjønte jeg jo ingenting av..

  [Reply]

  Reply
 9. Frøken Makeløs

  June 9, 2009 21:12

  Isobel: Den med at det er vann i springen høres veldig kjent ut, haha! Kanskje det fins en mammaskole hvor de lærer dem sitatvennlige og universelle svar på dumme barnespørsmål?

  Prinsesse Vilikke: Ikke menn i hvite sko altså? Det kan kanskje være noe i det, har ikke selgere ofte hvite sko mon tro? Dem skal man jo ikke stole på..

  Ida Aurora: Haha! Fantastisk, særlig at dere aldri gidder å spørre hva det betyr – bare antar at det er veldig klokt :-D

  Anonyme gjesteleser: Jepp, dette med at det er sunt å kjede seg pleide mammaen min å si også. Nå kjeder jeg meg ikke så ofte lengre, men jeg er jo forsåvidt enig i at hun har et poeng.

  [Reply]

  Reply
 10. Mammadamen

  June 9, 2009 21:26

  Min mamma sa før at når du selv får barn vil du forstå bedre. Og det gjør jeg, som for eksempel at mammaer er mennesker også:-) Hmm … det kan jo være at de som ikke er mammaer skjønner akkurat det også, men jeg forsto det bittelitt bedre da;-)

  [Reply]

  Reply
 11. molly

  June 9, 2009 22:05

  Tror ikke jeg skal si hva min mor sa, for da blir det vill oppstandelse. Siden jeg til tider kan se med humor på det, burde jeg jo egentlig det, men tror ikke bloggen din skal være forumet hvor den humoren får fritt spillerom;)

  Jeg ville egentlig bare si at din mor er en meget klok dame ja, og jeg sier det til mine, siden jer er mamma, at nyt kjærligheten, for jeg også tror den kommer rekende på ei fjøl, og slår deg hardt i bakhodet:)

  Jeg har skikkelig mange gode mamma idèer og sitater, og kan nærmest bli en Mamma-Behn i ordbruken…
  Tror ikke man ska høre på alle ammaer, men makeløse mamma tror jeg er smart å høre på;)

  [Reply]

  Reply
 12. Syltegeek

  June 9, 2009 23:03

  Min makeløse mamma sier masse lurt, men det beste jeg veit at hun sier er “om en mann er så lite viril at han ikke takler at jeg går med ullstrømpebukser om vinteren kan det virkelig være det samme.”

  [Reply]

  Reply
 13. Prinsesse Villikke

  June 10, 2009 19:19

  Ja, jeg tror hun sikter til selgere, alle typer meklere og generelt sleske menn. Også var det vel kanskje også noe med at dersom de har så dårlig dømmekraft at de kjøper seg hvite, gjerne spisse, sko, så kan vel dømmekraften deres være dårlig i andre sammenhenger også.

  [Reply]

  Reply
 14. Frøken Makeløs

  June 11, 2009 21:02

  Mammadamen: Hva er det du sier? Er mammaer mennesker?! *sjokkert* ;-)

  Molly: Det høres jo veldig interessant ut når du sier det sånn! Hm, kanskje man burde lage en mammabok, med kloke sitater fra kloke mødre?

  Syltegeek: Haha! Det har hun helt rett i! :-D

  Prinsesse Vilikke: Skrekk og gru, sånne hvite spisse sko er virkelig et varselsignal – det er jeg helt enig med henne i!

  [Reply]

  Reply
 15. sigrid

  June 14, 2009 14:21

  Siste mammasitat om den kvinnelige hovedrolleinnehaveren i Carmen i Operaen i går: “hun var da ikke mye erotisk spennende”. Det var dessverre riktig. Et av hennes mer kyniske sitater: “Man forelsker seg i det man har for hånden”. Men ja, klart, mye klokt og bra. Ellers slår det meg nå: kanskje jeg syns det hun sier er klokt fordi hun har preget meg med sine holdninger og jeg derfor kjenner det igjen?!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− four = 2

CommentLuv badge