Nå slutter denne bloggen

, , 23 Comments

feminist_1Nå slutter denne bloggen. Nå har livet tatt styringa og jeg har ikke lenger tid og krefter til å røkte Frøken Makeløs slik hun fortjener.

Det har gått et år siden forrige gang jeg skrev. Lillesøster har feiret sin første bursdag, storebroren har blitt 4 år. Jeg har våket, trillet, rugget, kost og med beundring sett barna mine vokse, mestre. Jeg har brølt av frustrasjon og kjent desperasjonen implodere i mammahodet. Jeg har hentet ut alt jeg har av pedagogikk og tålmodighet og nesten revnet av stolthet og kjærlighet. Innimellom, særlig når de sover, tenker jeg forundret at dette er mine barn. At det er faktisk bare jeg i hele verden som er mammaen deres. Vi hører sammen. Så fint. Så rart.

Kjære alle fine lesere, takk for alt dere har lært meg. Takk for at dere var med på reisen. I løpet av 8 årene som har gått siden jeg skrev den første teksten her, har livet mitt forandret seg enormt. Ikke bare har jeg erstattet det urbane single-livet med mann, to barn og rekkehus – men jeg selv har også vokst, blitt litt klokere og lært en hel masse.

Det kjennes riktig å avslutte det hele på selve 8. mars. For i motsetning til hva enkelte later til å tro, er det fortsatt mye som må gjøres før vi er likestilte – både i Norge og resten av verden. Det er en av de tingene jeg har lært de siste åtte årene. Og det er noe jeg hele tiden har med meg i hverdagen, noe som preger mitt blikk på verden – både den store og den lille. Når du først hatt fått feministbrillene på, går det ikke an å ta dem av igjen.

De store kampene er selvsagt utrolig viktige. Men her på denne bloggen har vi snakket mest om de små. Så ikke glem dem da. Ikke glem hvordan vi påvirker hverandre. Hvordan du og jeg er med på å sette standard og skape forventninger i vår egen lille krets – til magasinverdige hjem, Blendabarn og spennende fritid for store og små. Hvis du, Frøken Makeløs-leser, husker på det en gang i blant, da tenker jeg at vi faktisk har oppnådd ganske mye. Og det fine er jo at jo mindre tid vi bruker på staffasje, jo mer energi har vi til å ta de store kampene også.

Ha en fabelaktig 8. mars. Vi snakkes!

Illustrasjon: Livet blant dyrene (bildet er et av mange hun har laget til 8. mars, for at du kan gjøre Facebookprofilen din kvinnedag-fin!)

 

23 Responses

 1. ithil

  March 8, 2015 15:02

  Åh! Bloggen din vil bli dypt savnet, men forstår godt at du har mange andre baller i luften. Takk for mange fantastiske innlegg og lykke til videre!
  ithils siste bloggpost: [Smakebit på søndag – Utilslørt]My Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for følget, Ithil! Og takk for fine ord, lykke til videre du også :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Sigri

  March 8, 2015 16:08

  Hei Frøken Makeløs.
  Jeg har lest bloggen din (hvert eneste innlegg) med iver de siste fem-seks årene. Det var blant annet dine tanker om feminisme, og det at du hadde din feministiske oppvåkning “sent” i livet som inspirerte meg. Det å ha et forbilde som deg som deler tanker om livet, kjærligheten, og andre viktige ting, og i tillegg er 100% ærlig har vært supert.

  “Ok, så er jeg litt treig, men plutselig ser jeg at ting henger sammen. Ting i mitt liv, ting som angår meg – helt konkrete, hverdagslige ting som jeg har snakket med venninnene mine om hundre ganger. De henger sammen. De angår mange. Og de handler langt mer om samfunnsstrukturer enn om biologi eller den enkeltes personlighet og frie valg.” <— Nøyaktig dette kjente jeg på rundt den tiden du skrev det. Det var så godt at noen satt ord på det, og få lese det skrevet av en person man ser opp til. Tusen takk for alt du har skrevet, og masse lykke til videre.

  Internett-klem fra en frøken til en annen, og gratulerer med dagen!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Å, så fantastisk hyggelig å høre! Ja, jeg var skikkelig treig med å se de strukturene, men hei – bedre seint enn aldri, ikke sant? :-) Internettklem tilbake til deg!

  [Reply]

  Reply
 3. Mammadamen

  March 8, 2015 18:42

  Huff, kjære Frøken Makeløs, det er trist det her! Jeg har fortalt det før, men fint å fortelle igjen akkurat nå: Du var bloggeren som inspirerte meg til å blogge selv! Bloggen jeg besøkte daglig med håp om nytt innlegg, og som jeg hadde sommerfugler i magen for å møte første gang i den virkelige verden. Haha, det høres jo nesten ut som en forelskelse! Kanskje er det litt av det samme:-) Jeg kommer ihvertfall til å savne deg veldig, og jeg håper at vi møtes igjen!

  God klem fra Karianne, og takk for dette siste velskrevne og gode innlegget!
  Mammadamens siste bloggpost: Feminist?My Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det er jo utrolig stas å ha inspirert sjølvaste Mammadamen til å begynne å blogge! En ære, vil jeg si. Ja, syns absolutt vi må møtes igjen – det er alltid veldig veldig fint å skravle med deg! :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Cathrine / ~SerendipityCat~

  March 8, 2015 19:08

  Flere år med Frøken Makeløs… du har alltid vært en av mine absolutte favorittblogger.

  Men jeg skjønner det med livet og tiden. Og jeg unner deg så inderlig den fantastiske tiden med familien. <3

  Tusen tusen hjertelig takk for alt du har skrevet, alle opp- og nedturer du har tatt oss med på, for at du stod opp for mote som likeverdig hobby, for at du tok feministbrillene på og delte erfaringen med oss, for alle hyggelige ord og kommentarer og debatter – TAKK! <3

  Jeg kommer til å savne Frøken Makeløs, som jeg savner flere andre gamle favoritter som har gitt seg, men jeg håper du lar bloggen stå? At du ikke sletter den?

  Lykke til videre og måtte alt gå godt på din vei!

  Stor klem!!
  Cathrine / ~SerendipityCat~s siste bloggpost: SSB forteller oss hvordan det står til med likestillingen.My Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Ja, det er sørgelig med alle de gode gamle som har gitt seg. Og nå blir jeg også en sånn en, gitt. Men det er jo en tid for alt. Du har jo liksom alltid vært der, så fryktelig stas å få være en av favorittene dine! Takk for vakre ord, jeg blir ordentlig glad! :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Og ja, jeg har alle planer om å la bloggen stå en god stund fremover. Faktisk ønsker jeg meg den mellom to permer – eller muligens fire..? – i bursdagsgave når jeg om ganske kort tid fyller førti! :-)

  [Reply]

  Reply
 5. Gro

  March 8, 2015 19:52

  Takk for super blogg! Vil bli savnet, likte å følge innleggene og godt å lese om andre som tenker sammme tanker om mye
  Gros siste bloggpost: 1 year laterMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Selv takk, Gro! Har vært veldig fint å ha deg med på reisen! :-)

  [Reply]

  Reply
 6. Carina

  March 8, 2015 20:02

  Åh, ja, det ante meg at Frøken Makeløs kom tll å forlate bloggverden. Og jeg må innrømme at det er trist, for jeg har savnet deg det siste året. Du har skrevet en særdeles velskrevet, konkret og presis blogg! Jeg er så glad for at jeg fant den (da vi begge var nybakte og overveldede mammaer), og for at jeg har fått møte deg på årntli også! Takk for alt arbeidet du har lagt ned i denne bloggen, den vil bli savnet.. Mange varme klemmer fra Carina
  Carinas siste bloggpost: I taktMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så hyggelig å høre, Carina – det betyr mye når det kommer fra deg! Utrolig stas å møtes sånn på ordentlig også, håper vi får muligheten til det igjen! Massevis av lykke til med voksende mage og det nye livet som tobarnsmor, det er mye å glede seg til! :-)

  [Reply]

  Reply
 7. Kristin Storrusten

  March 8, 2015 21:08

  takk for nå! Takk for en god blogg! Vi hører sikkert mer fra deg igjen.
  Kristin Storrustens siste bloggpost: Når du hører denne lydenMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for følget, Kristin! Og ja, er nok fare for at dere hører fra meg igjen. Etter planen skal jeg skrive om feminisme og denslags på kvinneguiden.no sånn innimellom fremover :-)

  [Reply]

  Reply
 8. underveis

  March 8, 2015 21:40

  Lykke til med alt videre i livet – og takk for masse inspirasjon! Du var også en som inspirerte meg til å starte å skrive egen blogg i sin tid (for meg så det en stund ut som om alle blogger bare besto av hvite vegger med noen rustikke lysestaker foran – og jeg ville jo SKRIVE! – så så jeg at det fantes jo dem som skrev kloke saker også der ute -sånn som deg – at det var plass for sånne skrivedamer også).
  Og da barna dine kom – kjente jeg også igjen egen småbarnstid på mange måter, da jeg ikke hadde en slik “ventil” – og kommunikasjonskanal – som bloggen jo kan være. (Men antagelig var mine armer og døgn også for “fulle” i de åra til at jeg hadde kunnet følge opp en blogg. Det kom da det kom)
  Nu vel – lev vel!
  underveiss siste bloggpost: Den rette feminismen!My Profile

  [Reply]

  Reply
 9. Pia

  March 9, 2015 20:42

  Har vel skjønt at det har gått den veien. Jeg håper mange har fått lest dine innlegg – en velskrevet kvalitetsblogg som din kan lett drukne i rosa, bråkete og selvpromoterende blogger. Gir du deg med all skriving? Hvis vi en dag snubler over hverandre, må du si hei. Eller jeg må si hei. Hvis vi gjenkjenner hverandre.
  Liker aldri å si ha det.

  [Reply]

  Reply
 10. Alter Ego

  March 11, 2015 17:44

  Du vil bli savnet, men jeg skjønner prioriteringa! Takk følget, for underholdninga, for tankene og for innsikten. Og DR Congo, lenge før to gærninger på guttetur fikk landet inn i mediebildet vårt.

  [Reply]

  Reply
 11. O!

  November 7, 2015 22:19

  Jeg har fulgt deg og bloggen din de siste 10 årene. Takk for turen i lag, lykke til videre med det travle livet. Som far til 5, kone i fulle studier og en travel jobb så røper jeg vel også at jeg ikke var innom daglig på slutten. Men alikevel, så husker jeg bloggen din tilbake fra tiden jeg holdt på, må ha vært rundt 2004-2005.. Kos deg og lykke til videre…

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


one + = 5

CommentLuv badge