Nysminket nybakt mamma?

, , 18 Comments

Denne måneden har jeg lest Elle. Det burde jeg såklart la være, og egentlig har jeg jo sluttet å lese det fordi jeg syns det er så irriterende dårlig, men til mitt forsvar kan jeg si at 1. det var ikke jeg som hadde kjøpt det og 2. jeg var på ferie.

Blant reklame for sesongens must-haves og tips om hvordan style lange/korte/mønstrete/ flagrende/trange (stryk det som ikke passer) kjoler, var det en artikkel om hvordan du kan se mest mulig fab ut gjennom graviditeten. (Ja, Elle har visst begynt å skrive om graviditet – når skjedde dette?). For hver gravidemåned var det hendige råd og tips om kremer og andre remedier du kan bruke for å være så vakker som overhodet mulig mens du ruger frem et nytt menneske. Oh, the pressure! Som om det ikke er nok å bekymre seg for når man er gravid, så må man altså finne seg i skjønnhetsmas fra jålete og uintelligente moteblader.

Og når man så samvittighetsfullt har kommet seg gjennom de ni månedene med strekkmerkekrem og dyprens og lakkerte tånegler (man må visst ikke finne på å gå med ulakkerte tånegler når man er gravid, ikke spør meg hvorfor), så kommer kronen på verket. For da kommer fødselen. Og det som er så leit med fødsler er at de er så veldig slitsomme, derfor risikerer man å se både bleik og sliten og fæl ut når man poserer på de aller første bildene sammen med den helt ferske lille babyen. Men Elle vet råd; ta med deg litt sminke på sykehuset! Så kan du freshe deg opp litt når den nybakte faren begynner å mase om å ta bilde av deg og ungen.

Neimenaltsåhallo! Som om jeg hadde krefter eller vilje til så mye som å tenke på å sminke meg rett etter mitt livs bragd. Som om man ikke, en eneste gang i sitt lange liv, skal få lov til å se litt ufresh ut. Som om det ikke er lov til å vise at man er sliten etter å ha vært selve Urkvinnen i mange lange timer?

Åh, jeg blir så veldig veldig VELDIG sinna. Skamme seg, Elle!

Illustrasjon: GasBombGirl

 

18 Responses

 1. ninamariehh

  May 24, 2011 21:02

  Hahaha!! Urkomisk! Jeg ble også dødsirritert av avslutningen på artikkelen. Hvordan fødselen gikk sier vi ingenting om, men vi vil la deg vite at du for guds skyld ikke må føde usminket. En får jo lyst til å bloggposte sine egne ufreshe portrettbilder fra fødestuen i protest.

  [Reply]

  Reply
 2. Alexia

  May 24, 2011 21:23

  og jeg som ikke engang rakk ned til tærne mine de siste månedene- ble glad om noen klippet tånegler for meg før de stakk hull på skoene. Jøss, jeg må jo ha vært fullstendig mislykka som gravid, jeg gremmes….

  [Reply]

  Siven Reply:

  En skal vel ikke rekke ned selv? En skal vel gå til pedikyr skal en ikke det???!

  Jeg har ikke vært gravid noen gang, men selv jeg ble litt frustrert her!

  [Reply]

  Reply
 3. Martine

  May 24, 2011 21:30

  Nesten på samme nivå som den tv-reportasjegreia NRK3 sendte tidligere i vinter. Der var det fokus på gravide kvinner -en kvinne valgte å føde mest naturlig i vann, og gledet seg ekstremt mye til dette nye mennesket skulle komme, mens antagonisten i denne episoden, ville ikke ofre livet hun hadde nå for babyen og i 7.mnd var og fikk gudene-veit-hvor-mange-forskjellige-massasjer, brazilian wax, manikyr og pedikyr, og spraytan og gudene veit hva hu gjorde. Fikk nesten litt prestasjonsangst jeg.

  [Reply]

  Reply
 4. Øyfrid

  May 25, 2011 12:02

  Ble littegranne flau jeg nå, for noen dager før fødselen bestemte jeg meg for å permanentfarge vipper og bryn… Ikke akkurat for utseendet under fødselen, men tenkte at det ville gi meg en pause fra å tenke så mye på sminke osv i barselstiden. Men å sminke seg til fødselen! Hjelpes.

  [Reply]

  Reply
 5. Maja Piraja

  May 26, 2011 08:38

  99% av alle dameblader er helt forferdelige. Jeg kan ikke lese dem, for da vil jeg forbli en aggresjonsklump resten av dagen på et nivå som nesten kan sammenlignes med skikkelig PMS.

  [Reply]

  Reply
 6. ~SerendipityCat~

  May 26, 2011 14:03

  For ikke å snakke om at du nå skal være i tipp topp shape ti dager etter fødselen, klar til å posere på catwalken i bare undertøyet med en stram, brun, strekkmerkefri kropp. Herlig! Tror sikkert det kommer til å bli heeelt sånn som i bladene den dagen jeg får barn ja… ;-)

  [Reply]

  Reply
 7. Missy

  May 26, 2011 15:53

  Heheh., her har det sjedd en del siden du skrev innlegget “velkledde mødre” ;-)

  [Reply]

  Frøken makeløs Reply:

  Haha ja, jeg har fått barn og blitt pragmatisk. Noen vil kalle det forfall, andre vil si jeg endelig har tatt til vett og blitt voksen..

  [Reply]

  Reply
 8. Hegemor

  May 26, 2011 20:33

  Oaooo! Så flott du skriver! Første gang jeg er innom her. Fant deg på Pias Verden. Legger deg til i blog-lista mi, jeg. Vil gjerne følge deg videre :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Synnøve

  May 26, 2011 21:06

  Du har en Hærlig blogg!!

  Jeg er selv mamma til 2 gutter, og kjenner meg veldig igjen! Fra stille banning, “sminke-press” og ikke minst ulikestillingen ;)

  Jeg blir fast leser!

  [Reply]

  Reply
 10. T

  May 26, 2011 21:10

  Som student var jeg med på noen fødsler, og må innrømme at jeg syntes det var litt overraskende når den nybakte moren uanfektet smilte til mobilkamera og sendte mms, mens hun fortsatt hadde beina i gynekologbøyler og jordmora etter beste evne prøvde å sy sammen slagmarken der nede. Jeg bare håper at den delen av scenen havnet utenfor bildet…
  Men jeg tror faktisk jeg ville blitt enda mer sjokkert hvis hun hadde lagt fra seg ungen og bedt mannen hente sminkebagen før kamera!

  [Reply]

  Reply
 11. Helene

  May 27, 2011 14:01

  Ingen fikk ta bilder av meg under eller rett etter fødselen, og dameblader har ingen rot i virjkeligheten (men tanketom underholdning er jo avslappende da)

  [Reply]

  Reply
 12. sive

  May 30, 2011 10:45

  Det er morsomt: jeg tror ikke det er tatt bilder av meg noensinne som jeg er mer fornøyd med enn de kjæresten min tok rett etter fødselen. Selvsagt er jeg usminka, håret står til alle kanter, leppene er tørre og flisete og mørke poser lurer under øynene. Men hallo, den gløden! Den roen og vanvittige utstrålingen av styrke og crazy kjærlighet! Jeg syns jeg ser helt fantastisk ut på de bildene. HELDIGVIS leser jeg ikke Elle :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


− three = 4

CommentLuv badge