Oppdatering fra tåkeheimen

, , 24 Comments

For det første: Lille Bolla har fått navn, han heter Sverre. Sverre er helt objektivt verdens aller fineste gutt. Han liker å kjøre vogn, bil og trikk, for da rister og humper hele verden så deilig. Dessuten liker han å bade – og så er han veldig glad i å være på spa med pappaen sin. Da blir han skylt i vasken på badet etter alle kunstens regler og så er det bare å legge seg godt tilrette på stellebordet for å bli fønet tørr. Faktisk viser det at det holder å bare skru på hårføneren, så ligger lille Sverre der og koser seg. Og det er jo et veldig praktisk triks for mammaer som for eksempel gjerne vil sminke seg litt før man skal ut på trilletur.

For det andre: Vi har hatt noen urolige kvelder fordi det nyeste tilskuddet i familien har vondt i magen. Da blir det skrik og hyl og det er jo slitsomt for alle, så i går var Sverre og jeg en tur hos kiropraktor. Det skal visst kunne være en slags vidunderkur for knøttinger med magevondt, men vi får se. Hun fant ikke noen låsninger eller skjevheter men han hadde noen spenninger øverst i nakken som hun prøvde å løse opp i. I går kveld sovnet poden og jeg i nitiden, men om det var takket være kiropraktikken eller om han ganske enkelt var happy med å få sove inntil meg er litt usikkert. Jeg mistenker nemlig at han er en sosial liten fyr som helst vil være mest mulig tett inntil oss, så vi får nok prøve å finne mer ut av dette med bæresjal. De gode intensjonene om at babyer skal sove i egen seng er foreløpig satt på vent..

For det tredje: Han smiler! Ja, helt sant – jeg lover at det ikke er grimaser. Åh, så stas det er! Åh, så vidunderlig søt han er!

Illustrasjon: Yael Miller

 

24 Responses

 1. Liv-Inger

  March 19, 2011 13:23

  Så praktisk at han liker hårføneren. Man må ta i bruk noen tjuvtriks for å få sparklet seg litt i fjeset før man går ut ;-)

  Flott navn han har fått! Sverre er et staselig, men samtidig enkelt navn. Me like!

  Ha en fin helg! Håper mageondten gir seg :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Veldig veldig praktisk! Helgen ble bra, i går hadde vi besøk og han viste seg fra sin aller beste side. Da blir stolte mammaer om mulig enda stoltere! :-)

  [Reply]

  Reply
 2. Hanne

  March 19, 2011 19:28

  For en alldeles utsøkt navnesmak dere har! Sverre-gutter er fine gutter. Min Sverre har blitt et prakteksemplar på hele 10 år. :)

  Kos dere. Det er slitsomt med sånn magevondt, men det går over.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Hehe, ikke sant? Ja, det er jo trøsta – at uansett går det jo over til slutt :-)

  [Reply]

  Reply
 3. Lisbeth

  March 19, 2011 20:27

  Åhh, så herlig! Ikke magevondten, altså, men alt det andre.Sverre er et staselig og flott navn. Liker godt at han er sosial, det lover bra! En liten luring! Da kan mamma være lurere og benytte seg av kose-inntil-genser som hun har på seg når hun ligger ved siden av den lille smartingen. Den dufter så herlig av den beste mammaen i hele verden- etterhvert bytter mamma plass med genseren og lurer smarte babyer til å tro at genseren som ligger i en myk bylt inntil det lille sosiale mennesket er mamma. Og vips- mamma sitter i stuen og drikker te og leser god bok. Fnis!- been there, done that. Kos deg!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Veldig lurt! Vi må nok jobbe litt med det før det funker skikkelig, men jeg har troa. Sitte i stua og drikke te og lese bok høres ut som noe det er verdt å streve litt for! :-)

  [Reply]

  Reply
 4. Bente

  March 20, 2011 09:51

  Åh, den første tiden er så magisk!

  Men slitsom også… Vår eldste datter var (og er) en sånn intim versjon, med et ekstremt behov for nærhet. Vår løsning var samsoving og bæresjal (mei tai). Jeg anbefaler dere å lese “The Baby Book” av Dr. Sears (med kone) og, om nødvendig, “The Fussy Baby Book”. De skriver mye fornuftig om tilknytning

  Lykke til!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for tips, boka er bestilt. Gleder meg til å lese!

  [Reply]

  Reply
 5. Ingrid

  March 20, 2011 12:04

  Gratulerer fra en snikleser! Sverre er et flott navn, det heter pappaen min!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Det syns vi også at det er! Så hyggelig at sniklesere også kommenterer, det setter jeg stor pris på!

  [Reply]

  Reply
 6. Alexia

  March 20, 2011 15:29

  Så herlige innleg du har..fant deg idag. gratulerer så masse med babyen, og likte navnet jeg også! Det kalte faktisk veninna mi sin sønn, som ble født i januar i år. Hmmm- er det en ny trend? Uansett, flott, staselig navn!

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Vet ikke helt, men syns plutselig det dukker opp Sverre-r overalt. Jaja, det er vel kanskje alt etter hva man legger merke til.. :-)

  [Reply]

  Reply
 7. Inga

  March 20, 2011 22:29

  Du skriver så nydelig, og gratulerer med lille Sverre! og lurt gensertriks av Lisbeth i kommentaren over:) Jeg har også en bitteliten sønn, nå tre måneder :) sønnen var og er vel fremdeles ganske urolig, kaver med armer og bein og er veldig kosesyk og med stort behov for nærhet. De første ukene sov han veldig lite, men var selvsagt veldig trøtt og gråt og gråt og vi trillet og bar han rundt og sang og bysset han i armene våre til han sovnet av utmattelse.. og vi også.. husker det var slitsomme dager.. og vi tenkte med skrekk og gru at vi hadde fått oss en kolikkunge.

  Men så leste jeg om en amerikansk barnelege som hadde noen råd om urolige barn, blant annet å pakke ungen inn i et teppe så de får slappet av, disse rådene gjorde underverker for vår sønn, plutselig klarte han å slappe av, sov i flere timer i strekk og ble en veldig mye mer fornøyd unge. Kanskje det er noe for dere også? fant et klipp der han viser hvordan på et eller annnet husmorTV-program: http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ

  Er jo litt omdiskutert dette, og det er jo ikke sånn at man skal slutte å gi ungen masse kos og trygghet og bære de rundt så mye man orker :) og selvsagt har han litt vondt i magen og gråter i ny og ne, men han har det uendelig mye bedre, og vi også.

  Lykke til videre! Det er så mange fine stunder med sånne små :)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Vi har prøvd litt å pakke inn, men metoden må nok utforskes mer helhjertet. Har sjekket ut videoen og såvidt prøvd det ut litt. Takk for tips!

  [Reply]

  Reply
 8. Åshild

  March 21, 2011 08:18

  Jeg har fått “I love your blog award”. Den sender jeg videre til blant annet deg. Hvis du vil så besvarer du 10 spørsmål, lenker til meg og sender til til 10 nye blogger (jeg valgte 6). Du kan bruke bildet som ligger i mitt innlegg.

  Hilsen Åshild

  PS Svarene i dette innlegget er en av bonusene ved å skrive blogg – alle de hyggelige kommentarene og gode råd.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så hyggelig, takk for det! Skal gjøre mitt beste for å svare på spørsmålene, men det går litt treigt med bloggingen om dagen..

  Helt enig angående kommentarene, det er gull!

  [Reply]

  Reply
 9. Mammadamen

  March 21, 2011 08:59

  Så herlig, Frøken Makeløs. Og det er def lov å være i tåka den første tiden. Man rekker så lite utover å være familie, mamma og pappa, som jo er det fineste i hele verden!

  Gratulerer masse med lille Sverre, og den nye familien!

  Klem Karianne:-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk for det, kos deg med den voksende magen din! :-)

  [Reply]

  Reply
 10. Tone

  March 21, 2011 10:08

  Du skriver helt nydlig. Personlig uten at det blir for privat. Nydlige illustrasjoner ( som sier mye mer en flashy bebisbilder).

  Håper Sverre etterhvert blir en rolig liten sovegutt som gir mamman tid til hyppige blogginnlegg :-))

  Hilsen Tone ( + et par ribbeinsspark og hikk fra “bollis” i magen )

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Så hyggelig å høre, nå ble jeg glad!

  Og nå sover han! Yay! Vi har trillet tur (da sovner han), ammet og så trillet litt mer – og nå sover han i vognbagen på rommet som med tid og stunder skal bli hans. Og jeg har to ledige hender og fanget mitt helt for meg selv, og har tid til å svare på bloggkommentarer. Magisk! :-D

  [Reply]

  Reply
 11. Homovennen

  March 21, 2011 11:01

  Til opplysning for alle: Ikke bare smiler han, men da jeg var på besøk rakte han frem hånden for å håndhilse, og holdt seg for munnen da han måtte nyse. Utrolig høflig og velutviklet av en liten fyr som ennå ikke kunne feste blikket! :-)

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Han er jo et usedvanlig begavet barn. Hallo. Og klart at vi må hente frem de aller beste manerene når selveste onkel Homovenn er på besøk!

  [Reply]

  Reply
 12. Marit

  March 21, 2011 17:01

  Ja, du skriver vakkert om dette vidunderet. Ble riktig rørt av ditt første innlegg, ikke bare første gang jeg leste det.

  Et råd fra en mamma som er over det verste småbarnsstyret nå som minstejenta er blitt 10:

  Gjør det som fungerer best for dere! Ta til deg de tipsene du selv synes er gode, og gi litt blanke i hva andre synes er rett og galt. Sover dere best med poden i senga, så er det helt greit. Husk at mye av det som oppfattes som kosebehov hos babyen også bunner i et grunnleggende trygghetsbehov. Uten deg og Helten er han helt hjelpeløs, da er det greit å vite at dere er i nærheten. Her kan gensertrikset komme godt med ;-).

  Håper at magevondten gir seg snart, det tæret litt på et ganske ferskt ekteskap hos meg. Selv om det var vanskelig å se det da vi sto midt oppi det – det gikk over etter noen uker med litt hjelp fra kiropraktor. Men tiden virket så uendelig lange der og da. Og vi er fortsatt gift snart 13 år senere.

  Gleder meg til å følge der i tiden fremover.

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Takk takk, jeg blir så glad av sånne fine ord!

  Det er nok lurt ja, det mangler jo liksom ikke på gode råd. Jeg tester ut dem jeg syns høres fornuftige og gjennomførbare ut, så finner vi nok ut av det. Syns helgen har vært roligere enn vi har hatt det på en stund, så det lover jo godt. Og så minner vi oss selv på at dette bare er for en kort periode :-)

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven − 2 =

CommentLuv badge