På tide med en pause

, , 36 CommentsDet er på tide med en pause. Ikke fordi jeg er tom for inspirasjon eller mangler ting å blogge om- jeg har tvert i mot massevis av bloggbare idéer og tanker, problemet er bare at jeg ikke har tid eller overskudd til å få dem ut av hodet og inn på pc-en.

Denne hektiske høsten har satt seg fast i kroppen som vedvarende hodepine, svimmelhet og vonde stressknuter fra hårfestet til tåneglene, i tillegg til låsninger i rygg og ribbein (joda, det kan man visst få). Det er nødvendig med knallhard prioritering.

Jobb og hjemmeeksamen kommer jeg ikke unna – og når bloggingen i det siste har blitt mer pliktløp enn moro så er det ikke egentlig så vanskelig å velge. Følgelig skal jeg nå bruke tiden på å bare konsumere – lese bøker og blogger, se filmer og serier – og produsere minst mulig. Dessuten skal jeg dille og dalle, stulle og stelle, fjase og kose. Drikke te og bake kake, gå en søndagstur og se på at det er høst, tenne stearinlys og glede meg til jul, leke med tantebarna og ligge tett inntil Helten min.

Her på bloggen blir det altså svært stille, sånn inntil videre.

(Vil du glede en småfrynsete bloggefrøken, så legger du kanskje igjen en kommentar slik som Sigrid har gjort, hvor du forteller meg hva du har satt mest pris på i denne bloggen i løpet av året som har gått).

 

36 Responses

 1. Alt godt

  November 24, 2009 15:38

  Å, så synd! mest for deg, som har pressa deg så langt og fått vondtar stader du ikkje skulle ha vondt. Men også for oss lesarane dine.

  For meg har møtet med din blogg vore ei sann glede, eg syns det er moro at du kan masse om ting eg er heilt blank på. Eg lærer veldig ofte noko av å lese bloggen din. Du reflekterer rundt tema på ein måte som får meg til å reflektere vidare. Og dessutan: Bloggen din gjer meg i godt humør!

  Ta vare på deg sjølv, og så ventar eg på at du plutseleg kjem tilbake.

  [Reply]

  Reply
 2. Sandra

  November 24, 2009 17:25

  Hei frøken

  Velkommen klubben for de som har møtt en liten lettvegg. Det har vært en utrolig hektisk høst for mange bla meg selv. Nå bruker jeg tiden til å gjøre ingeting littegrann og til å lese endel blogger. Der ser jeg at endel bloggere også møter samme vegg,- det er visst noe som går. Ta vare på deg selv,- og plutselig er vi i farta igjen og har lært å lytte litt bedre til kroppen neste gang det butter.

  Ta en velfortjent hvil;-))

  [Reply]

  Reply
 3. Feriebein

  November 24, 2009 18:33

  Hmfr, hvordan skal jeg nå holde meg oppdatert på livet ditt? Dette lukter oslotur.

  Forøvrig er jeg veldig for konsumering og kos, så ha det fint med det!

  [Reply]

  Reply
 4. tonegu

  November 24, 2009 18:39

  Konsumer, nyt, kos deg – bli kvitt vondtene – og kom mykt tilbake, – når det passer deg.
  Stikker innom fra tid til annen for å se om det skjer noe.

  [Reply]

  Reply
 5. ex-Alter Ego

  November 24, 2009 19:10

  Jeg har satt pris på at du i det hele tatt HAR blogga, med alt som livet ditt har brakt med seg det siste året. Jeg har kost meg med mye (og oversett noe) av det du har skrevet, og jeg er overbevist om at det bor mye mer i deg fortsatt. At det krever tid og overskudd for at det skal komme ut skjønner jeg godt, og jeg unner deg en timeout herfra :-D

  Ta den tida du trenger, leserne dine blir ikke borte om du blir stille ei stund. Jeg unner deg å nyte livet uten å tenke om alt “kan jeg blogge dette?”…

  Ha det fint offline med god samvittighet – ses sikker på et senere tidspunkt :)

  [Reply]

  Reply
 6. Irene

  November 24, 2009 21:38

  Jeg likte veldig godt sporreundersokelsen til leserne, morsomt aa lese om andre lesere! Jeg fant ut at jeg var en veldig typisk leser av bloggen din! Cool. Ogsaa morsomt aa lese svarene paa sporsmaalene leserne stilte deg.

  Ellers synes jeg Uganda-bloggingen var kjempebra. Og jeg synes det er FLOTT at du aldri deler ord som ikke skal deles! :)

  Haaper du faar slappet av masse og at eksamen gaar bra! Jeg vil si at en god fysioterapeut er gull verdt, jeg har noe problemer med nakken og en skulder selv og fysioterapeuten min er fantastisk! Veldig god massasje pluss lure ovelser og alt det andre som er viktig.

  [Reply]

  Reply
 7. AM

  November 24, 2009 22:21

  Jeg stemmer i med Sandra: Den lettveggen er ikke noe særlig å møte. Og når blogging blir plikt, er det jo ikke noe morsomt lenger. Slapp av, pust ut og gjør bare det DU føler for.

  Så sees vi forhåpentligvis igjen :)

  Hva det beste med bloggen dette året har vært… det må være historiene om Helten! Romantisk som jeg er…. hihi :)

  [Reply]

  Reply
 8. Irene

  November 24, 2009 23:47

  Glemte en ting: jeg likte veldig godt lista di over ting aa glede seg til i lopet av hosten. Jeg skrev flere ting der som jeg faktisk har gjort og det er flott aa tenke paa at det ble noe av! Jeg ville gaa paa tegnspraakkurs (check!), dra til Italia paa konferanse med jobben (check!) og prove aa ta fri uten lonn i januar for aa drive frivilligvirksomhet – og det ser det ut til at jeg faar lov til! Saa det var god inspirasjon fra deg som fikk meg til aa skrive ned disse tingene.

  [Reply]

  Reply
 9. MagFly

  November 25, 2009 13:32

  Kan eg få minne om denne: http://frokenmakelos.com/2009/01/21/tidsklemme/.

  Heilt sidan du lagde denne makelause grafikken i januar har eg tenkt på den kvar gong det kjennest ut som tidssirkelen min held på å sprekke. Det vert ikkje plass til alt, men dei viktigaste tinga får alltid plass. For bloggen min sin del betyr det at den i periodar ramlar heilt ut fordi eg skal ha plass til å sjå 71 grader nord i lag med 9-åringen eller jobben tek meg til ein heilt annan stad i landet.

  Slapp av og nyt alt det kjekke og så ventar vi på utsida av sirkelen inntil vidare.

  [Reply]

  Reply
 10. Heidi

  November 25, 2009 18:12

  Kom ved en tilfeldighet over bloggen din for et par måneder siden og fant raskt kategorien “singelsnakk” hvor flere av postene fikk meg til å le høyt for meg selv foran skjermen, bl.a. innlegget om alle de snåle guttene på sukker…haha, nikket bifallende til mange av punktene der ja!! La deg til på favoritter allerede første gangen jeg var innom og har siden vært innom nesten daglig for å se om det er nye gullkorn på frokenmakelos.com! :)

  Håper du får slappet mer av fremover og at du kommer tilbake når du føler at det er greit! :) (Har touchet borti den lettveggen som er nevnt ovenfor her selv i det siste og kjenner følelsen og muskelknutene stramme øverst i ryggen…Viktig å sette grenser for seg selv!!)

  [Reply]

  Reply
 11. Elin

  November 25, 2009 21:29

  Hei
  Veldig synd at det blir pause i bloggingen fremover, det er blitt en av mine daglige ritualer å gå inn på frokenmakelos.com og lese dagens blogg. :) Er vel snart 1,5 år siden jeg tilfeldigvis ramlet innpå bloggen din.
  Håper du får en fin snart-førjuls-tid og at du får inspirasjon og overskudd til å vende tilbake til bloggingen i ikke alt for fjern fremtid.

  Det er vanskelig å velge ut en spesiell bloggpost jeg likte veldig godt, mange å velge mellom, men synes “Tidsklemme” er genial. Stemmer veldig godt med mine egne erfaringer.

  [Reply]

  Reply
 12. Major Graaskjegg

  November 29, 2009 12:49

  Selvom jeg egentlig er litt sjalu, så må jeg si hele opplegget med Helten ;-) Kom tilbake når du selv har lyst, vi venter på deg. God jul :-)

  [Reply]

  Reply
 13. ex-Alter Ego

  December 1, 2009 03:14

  *hilser paa Majoren*

  [Reply]

  Major Graaskjegg Reply:

  *Hilser i stram giv akt tilbke på frk Alter Ego* :-)

  [Reply]

  ex-Alter Ego Reply:

  *blush*

  [Reply]

  Reply
 14. Lene

  December 3, 2009 17:10

  Håper du snart blir mirakuløst kurert av snåsamannen eller noen andre, for jeg savner deg!!

  Men må vel takke for pausen også. Jeg har nemlig snust litt i bloggen din fra tiden før jeg begynte å følge den, og det har vært kostelig ;)

  [Reply]

  Reply
 15. anne

  December 4, 2009 11:12

  Jeg oppdaget bloggen din for noen måneder siden, og har gledet meg over både nye og gamle poster. Synes du skriver fint og klokt og vittig om mange ting som jeg er opptatt av, uten at du er belærende eller på noen måte selv utgir deg for å ha alle svar på livets mange små og store mysterier.
  Jeg savner bloggen din allerede, og håper at stressknutene forsvinner og overskuddet kommer tilbake. Kommer nok til å stikke innom en gang i blant fortsatt for å se om du skulle være tilbake.

  Nyt førjulstiden!

  [Reply]

  Reply
 16. Emmeline

  December 6, 2009 21:03

  Knyt opp knutene, slapp av, tenn lys og kos deg Frøken Makeløs. Det er deilig, det gir overskudd. I KNOW:) Jeg har jo hatt en måneds ferie og må innrømme at det var mer enn fantastisk deilig…. Men så plutselig en dag sitter du der, og smiler og logger deg på igjen, og så er du tilbake. Men inntil da må du bare nyte livet på alle mulige plan:)

  Jeg er litt sånn at jeg liker hele frøken Makeløs sin blogg alltid:) For den er så ulik alle andre blogger jeg leser. Man vet aldri hva som venter: er det et antrekk eller er det filosoferinger over små eller større tema? Nettopp akkurat DET liker jeg… Variasjonen, og selvfølgelig…. Filosofering. For det får frem tankespinnet…Det koselige tankespinnet, og det gir gode vibrasjoner:)

  Håper det virker lovende å feire jul i nytt hjem, at dere kan enes om julepynten… ( Her har vi gitt opp–jeg har enet meg om alt) og at det går bra med eksamen og resten av livet:) God klem

  [Reply]

  Reply
 17. susan

  December 8, 2009 21:02

  Kom over bloggen din nå og begynte å lese litt og jammen ble jeg lysten på å lese mer. En virkelig forfriskende og anderledes blogg. Får virkelig håpe at du kommer tilbake på nyåret

  [Reply]

  Reply
 18. Fioljenta

  December 20, 2009 17:12

  Vi savner deg Frøken Makeløs! Men skjønner veldig godt at man trenger en pause i blant, for det er ikke bare bare å skulle leve i dette travle samfunnet der jobb, familie, kjæreste, venner og alt mulig annet tar opp tiden. Ønsker deg en velsignet juletid, med ønsker om en uthvilt Frøken som begynner med blogging igjen på nyåret=)

  [Reply]

  Reply
 19. HanneLK

  December 22, 2009 21:07

  I går snudde sola. Jeg ser fram til lysere og lysere dager med masse energi. (For oss som skal gjør alt, hva?) Ønsker deg en kjempekoselig juleferie med Helten, oppløste muskelknuter og fine gaver.
  God jul, Frøkna! ;)

  [Reply]

  Reply
 20. anonym bloggløs

  December 23, 2009 18:33

  Stakk innom for å se om du hadde lagt ut en julepost, men skjønner at pause er pause. Fortsetter å stoppe innom her for å lese gamle poster og kose meg, du har en flott blogg! Liker det at du skriver så variert :)

  Håper du får en strålende jul og et herlig nytt år!

  [Reply]

  Reply
 21. Mr. Walker

  December 24, 2009 10:59

  Ønsker Frøkna en riktig god jul!

  Takk for alle de fantastiske bloggpostene i året som har gått. Håper du kommer sterkt tilbake i det nye året til fornøyelse, forlystelse og inspirasjon til alle oss som leser bloggen din ;-)

  [Reply]

  Reply
 22. ex-Alter Ego

  December 26, 2009 17:44

  Forsinka god jul herfra også :-) Håper du har det bra og nyter livet utenfor bloggeverdenen. Det er deg vel unt!

  Og så håper jeg dere får en superduper nyttårsaften, enten det blir intimt og få eller ellevilt og mange!

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


seven + 9 =

CommentLuv badge