Sms og dating

, , 39 Comments

Jeg har en ikke helt ukjent bok stående i hylla som heter He’s just not that into you. Den går i korthet ut på at hvis en mann ikke inviterer deg ut, hvis han ikke ringer deg støtt og stadig eller hvis han bare ringer deg i fylla, så er han ikke interessert. Og det er ingen – absolutt ingen – unnskyldninger som kan bortforklare dette.

Boka er amerikansk, så klart, og jeg lurer på i hvor stor grad dette gjelder for norske menn også. Er det virkelig sånn at hvis en mann ikke inviterer meg ut, hvis han ikke prøver å avtale et spesifikt tidspunkt for når vi skal møtes neste gang, så er han rett og slett ikke interessert? Hvis det er sant så er det både bra og dårlig. Bra fordi det gjør verden (les; menn) veldig enkel å forholde seg til – dårlig fordi det tar fra oss jentene alt håp om at mannen vi liker kanskje er interessert til tross for at han fôrer oss med en masse “snakkes”. (“Snakkes” er ikke bra, så mye har jeg hvertfall skjønt).

Vi jenter er opptatt av balanse og likevekt i forhold til initiativ. Hvis jeg startet forrige sms-tråd så vil jeg helst at han skal starte neste. Og hvis jeg tok initiativ til å møtes sist gang så er det på sin plass at han gjør det denne gangen. Tenker menn sånn også, mon tro? Og hva med hvor lang tid det tar før han svarer, betyr det noe? Er han for eksempel mindre interessert hvis han bruker lang tid på å svare, eller betyr det bare at han er opptatt med et eller annet?

Og så denne evinnelige jentetolkingen av det som står der. Sender menn hyggelige sms til jenter bare for å være hyggelige? Er det noe annet enn fraværet av initiativ til å møtes som kan fortelle oss at han ikke er interessert? Er det virkelig sånn at jeg bare kan lene meg tilbake og tenke at hvis han er interessert så vil han aldri gi meg grunn til å tro noe annet – og hvis jeg er i tvil om han liker meg, så er det fordi han rett og slett ikke gjør det?

 

39 Responses

 1. Gretten

  September 23, 2007 16:57

  …..du er nok inne på noe ja. Hører du ingenting etter en uke så er løpet kjørt. Men dette annhver gang opplegget der tviler jeg litt mer. Det skader sjelden å komme den andre i forkjøpet.

  [Reply]

  Reply
 2. tina

  September 23, 2007 18:56

  den boka har jeg også..jeg ble litt motløs når jeg leste den jeg.
  så hurra for at du tok opp dette! nå håper jeg du får noen gode svar fra gutta her.

  [Reply]

  Reply
 3. Frøken Makeløs

  September 23, 2007 19:11

  gretten: usj, det hørtes ikke bra ut. så det du sier er at jeg aldri vil være i tvil om en fyr er interessert hvis han er det?

  tina: den var muligens ment for å gjøre livene våre enklere men jeg ble også litt deppa av å lese den. foreløpig har visst gretten monopol på sannheten her..?

  [Reply]

  Reply
 4. Anonymous

  September 23, 2007 19:16

  En utenlandsstudent med meg, lurte på hvordan norske gutter I DET HELE TATT fikk seg dame.. Så langt han rakk å se, fantes det lite tak og initiativ i guttene her til lands. Altfor mange var usselig sjenererte mente han..

  kriss.

  [Reply]

  Reply
 5. Gretten

  September 23, 2007 19:46

  Nei, du vil ikke være i tvil. Hvis det da ikke dreier seg om en ytterst sløv/genert fyr. Hvis noen tror de har møtt drømmekvinnen vil jeg jo si at det er en ekstremt dårlig strategi å sette henne på vent i uker/måneder. Eneste unnskyldningen i så måte er hvis man har flere prosjekter løpende samtidig (ha ha, der fikk du/dere noe mer å tenke på).

  [Reply]

  Reply
 6. tina

  September 23, 2007 20:05

  en annen ting jeg lurer litt på er jo om disse herremennene vil at vi skal ta noe initiativ..?
  eller vil dem jakte? eller…eller?

  [Reply]

  Reply
 7. Tonita

  September 23, 2007 20:09

  Jenter grubler. Liker han eller liker han ikke.
  Men – hva liker vi?
  Du Makeløse, hermed tagger jeg deg, – ta en titt hos meg og se.

  [Reply]

  Reply
 8. Frøken Makeløs

  September 23, 2007 20:23

  krissy: så det du/din utenlandske venn sier er at en norsk mann kan være interessert selv om han ikke viser det direkte?

  gretten: hah, så det fins unntak? :-)

  tina: ja, det vil vi også vite. alle kompisene mine sier at jente-initiativ er bra, men når det kommer til menn jeg dater så er jeg ikke sikker på om de er like enige.

  tonita: det er et godt poeng, men som regel er det lettere for meg å finne ut om jeg liker han enn om han liker meg. taggen er notert :-)

  [Reply]

  Reply
 9. Gretten

  September 23, 2007 20:52

  Hvis vi har full kalender den nærmeste uken så er vi ikke interessert. Er man interessert rydder man lett plass til “future wife to be”. Noe mer dere lurer på nå?

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  September 23, 2007 21:06

  gretten: argh, du får det til å høres så enkelt ut. hater det.

  tina: nå blander du vel litt? det er vel hvis man har seg første kvelden at det evt kan være et minus?

  forøvrig er jeg fortsatt skeptisk til at gretten har kuppet hele denne diskusjonen. vel er han en likandes kar men jeg nekter å tro at han forvalter sannheten for hele mannsslekta.

  [Reply]

  Reply
 11. Gretten

  September 23, 2007 21:07

  I min lettere konservative verden av verdier så er det heller et pluss å stå over den første kvelden. Dette temaet har vært drøftet her hos Frøken M før, men FWTB (future wife to be) bør man følge til døren, gi en lett klem/kyss på på kinnet og så avtale feks en lunch dagen etterpå. Men for all del, alle broer er ikke brent hvis man har seg den første kvelden, men jeg tror det skaper mer plunder og heft.

  [Reply]

  Reply
 12. Gretten

  September 23, 2007 21:15

  Frøken: Takker så meget for komplimenten. Du er jo en likandes frøken :-) Men husk – mannfolk er enkle, det er dere som gjør oss vanskelige i deres eget forvrengte bilde av mannen.

  [Reply]

  Reply
 13. tina

  September 23, 2007 21:18

  det var liksom det jeg var litt forvirra over serru.
  det er sikkert et minus for dem som bare vil ha seg litt..dem hører man nok ikke fra mer..

  og ja..gretten er en fin fyr, men han er jo ikke alle fyrer liksom..
  hvor er alle mannfolka hen?
  er det fotball eller pupper på tv?

  [Reply]

  Reply
 14. Örn

  September 23, 2007 22:22

  Synes boken har et poeng. Hvis mannen ikke viser noe som helst initiativ sá er jo det et tegn pá manglende interesse. Men tidsperspektivet er jeg ikke enig i. Man kan risikere á möte Prinsessen en dag hvor det skjer skikkelig mye den páfölgende uken. Masse pá jobb og planlagt helg med gamle venner. Kan for mange oppleves som litt vanskelig á ringe for á si hei og ikke ha mulighet til á lage en avtale de neste 14 dagene.

  Det samme gjelder for den ballansen og likevekten. Det er et fint utgangspunkt. Men det finnes mange grunner til at man ikke kan fölge opp sitt annsvar ved á starte den neste sms-tráden innen tálmodigheten tar slutt pá den andre siden.

  Jeg er selv en krypling pá á tolke interesert-signaler. Men har etterhvert lært at den förste magefölelsen ofte stemmer og sá roter man det til med á tolke og knekke ikke eksisterende koder.

  [Reply]

  Reply
 15. Frøken Makeløs

  September 23, 2007 22:47

  gretten: jada, dere er enkle – det har vi hørt før. men det er alltid enkelt å skjønne hva man mener selv, jeg syns også at de signalene jeg sender ut er entydige og enkle å forstå.

  tina: men vil du ha dem som bare vil ha seg litt da?

  örn: bra at du er på plass. men hva er “ikke noe som helst initiativ”? hvis jeg aldri hører et pip så skjønner jo jeg også at han ikke er interessert..

  er ellers veldig enig i det at man ofte roter det til ved å tolke alt mulig.

  gretten: örn er en klok mann :-)

  [Reply]

  Reply
 16. bein

  September 23, 2007 23:08

  Først: ja, det har vært fotball på tv i hele dag. Helt fantastisk.
  Menn er selvsagt ikke enkle, vi bare skaper oss mindre enn dere piker. Derfor syns jeg du skal se an hvert enkelt tilfelle (vet det blir mye ekstrajobb for en poppis kvinne som deg) for å bedømme om mannen er en naturlig treiging på sms eller og slett litt travel for tida. At han ikke er interessert i det hele tatt, er selvsagt et umulig scenario. Dette vet alle som kjenner deg.
  Jeg hører forresten så lite fra deg for tida at jeg må lese bloggen din for å holde meg oppdatert. Når skjedde dette? Var det ikke jeg som startet forrige sms-tråd, for eksempel? (Ho-hum).

  [Reply]

  Reply
 17. Frøken Makeløs

  September 23, 2007 23:14

  bein, baby! hvem trenger beilere når man har venner som deg? jeg vet det er vanskelig å fatte, men jeg tror vi må innse at det fins en og annen mann som ikke faller for min charme.

  jeg har dårlig samvittighet for min absolute tystnad, lover bot og bedring. hvordan går det med boka?

  [Reply]

  Reply
 18. Örn

  September 24, 2007 00:11

  Beklager hvor sein jeg var. Ute pá landet i helgen. Ikkeno internett der gitt.

  Hvor mye pip skal det til för man sikkert kan tolke det som en interesse? Den er vrien:)

  Á vise interesse er jo ganske skummelt for oss gutta ogsá. Det skal ikke mange “Det passer litt dárlig” svar til för at man ikke er sá fryktelig ivrig pá á pipe igjen.

  Fryktelig vanskelig á gi generelle svar her altsá. Men som en regel sá tror jeg du merker det hvis de er intereserte.

  Forövrig er jeg glad jeg klarer á fremstá som en klok mann. snakk om flax=) og sá kan jeg nevne at jeg lo godt nár jeg klikket meg inn pá siden til din venn Bein.

  [Reply]

  Reply
 19. Espen

  September 24, 2007 12:05

  Ok. Seint ute med kommentar, men det er ikke alltid det er tid til internettet i helgen..

  Det kan være flere grunner til at en interessert mann ikke ber deg ut. Det kan være at han er veldig forsiktig, og vil lodde interessen din før han satser alt (dvs risikerer et nei). Hvis en mann er oppriktig interessert i ei jente, kan et nei være like smertefullt som å få buken sprettet med en sløv kniv. Og hvis jenta er FOR übercool i denne lodde-fasen, så kan han få inntrykket av at hun ikke er interessert nok til at han vil risikere et nei. Her vil jeg si at begge parter kan skjerpe seg og senke skuldrene litt, men på den annen side er vi jo bare mennesker alle sammen.

  En annen grunn kan være at han er for sjenert, eller at han tror hun er uoppnåelig. Men disse diskvalifiserer kanskje seg selv allerede her.

  Når det gjelder at jenta tar initiativ, må jeg si at for min del så er det helt flott. Trekker ikke ned i det hele tatt.

  Forresten: Ikke tolk sms-er så mye. Menn liker å gi korte og greie beskjeder. Så mye utenomsnakk er ikke naturlig for oss på sms.

  [Reply]

  Reply
 20. Frøken Makeløs

  September 24, 2007 12:52

  örn: det at det ikke fins klare svar for sånt som dette er jo blant annet det som gjør at vi jenter begynner å tolke. så nå må jeg nesten vurdere å gå ut med et (hypotetisk?) eksempel for å skjønne mer av hvor grensene går..

  og bein er en morsom mann, en av de morsomste jeg vet om faktisk :-)

  espen: takk for at du avkrefter teoriene i boka, det er jammen godt å høre at det kan finnes grunner for at en interessert mann ikke viser det sånn overtydelig.

  men når beskjedene man får ikke er klare, men tvert i mot litt blabla, hva skal en stakkars jente tro da?

  [Reply]

  Reply
 21. Tomi

  September 24, 2007 13:08

  Veel..tenkte over dette helt ærlig,og lærte egentlig litt om meg selv samtidig.
  Jeg er egentlig litt glad i utemomsnakk på sms,vimse litt frem og tilbake og ha en lett tone..kan kanskje bruke litt lang tid på å svare hvis jeg er usikker på hvordan jeg skal takle meldingen..men der kan det være 2 grunner…

  1-jeg er ikke så interessert,hvordan skal jeg legge dette frem,uten at hun helt mister interessen og slutter å skrive med meg,for det er jo koselig med meldinger..og jeg har gratis sms på abbet mitt..

  2-jeg er interessert,men er hun det? er jeg masete? burde jeg ha sendt den siste meldingen? å nei..neinei..dumme dumme..burde aldri sendt den meldingen,nå har jeg kødda til alt..

  Føler at kommentaren min blir litt rotete nå,men er lite søvn fra søndag til mandag,jeg snur døgnet så fort.. så jeg er litt susete i hodet..

  Men jeg tror jeg trygt kan si at :
  Gjennom vanlig sms så burde svarene komme fort..med mindre det er noen vanskelige spørsmål som kommer..

  “Skal vi møtes etterpå? kan jo komme en tur til deg i dag,kan vi lage noe mat sammen og blablabl….”
  Hvor jeg liksom ikke får med meg resten av setningen,for jeg ser meg rundt i stua som ser ut som en kjempestor bombet lekestue som jeg bare VET at jeg ikke makter å få presentabel i tide..

  men..
  hvis han vil møte deg og gleder seg til neste gang,og har en følelse av at du også vil møte han..så vil han holde jevn kontakt..Da burde det jo gå på skinner? kan ikke skjønne noe annet..hvis ikke så er det jo rett og slett bakvendt.

  kan nok være at mange holder ved den 50/50 start og svar saken ja..
  tror kanskje jeg er litt slik..
  jo..jeg ER nok litt slik..

  trenger nok litt “bevis” på at noen vil ha kontakt med meg..så venter kanskje litt ekstra for å se om jeg får en melding hvis jeg føler jeg har tatt ekstra mye kontakt i det siste..

  slik.. ;)
  Kanskje det ikke hjalp stort,men meningen var god..

  Tommy

  [Reply]

  Reply
 22. Frøken Makeløs

  September 24, 2007 17:46

  tommy: takk for innspill, det var da ikke en rotete kommentar? slik jeg oppfatter deg så sier du egentlig at menn ikke nødvendigvis er så annerledes enn kvinner på akkurat dette..? :-)

  [Reply]

  Reply
 23. tina

  September 24, 2007 23:01

  å nei. de som bare vil ah seg litt vil en ikke ha! men da vet jeg jo liksom. om jan bare ville ha seg, hører jeg ikke fra han, hvis han vil noe mer, kanskje hlrer jeg fra han.
  elimineringsmetoden vøtt.

  jeg er full frøken. på en mandag. nå står ikke væla te påske.

  [Reply]

  Reply
 24. fantomet

  September 25, 2007 01:37

  et par flatterende hypoteser om oss menn i kommentarfeltet, skal forsøke å ikke sprenge illusjonen. har uansett funnet ut at frøkna er farlig lærenem om vi gutta blir for ærlig, så får håpe at noen flere prøver å forvirre frøkna litt så hun forblir enslig bare litt til (vi elsker jo bloggene hennes, og til slutt blir hun selvfølgelig lykkelig gift og alt det er ;-). likte spesielt godt den med at vi menn bare skaper oss :D siden jeg bare vil frøkna godt (men ikke vil utlevere arten hannkjønn) har jeg to råd som jeg tror er allmenngyldig: 1. timing betyr alt – 2. Når flammen først er tent, kast rikelig med brensel på bålet. litt gresk kanskje, men pointet er at mange tramper i klaveret, og enda flere kaster bort tid når begge alt er fortapt i hinanden.

  [Reply]

  Reply
 25. Frøken Makeløs

  September 25, 2007 10:04

  tina: jeg ser det, fnis. men hvem er jan? :-)

  gretten: det er koselig med fulle folk i bloggen, kom gjerne innom neste gang du har havnet utpå.

  fantomet: du oppfordrer leserne mine til å juge for å få meg forvirret og dermed sikre at jeg forblir single? det er dårlig gjort det!

  at menn også er kapable til å kaste bort tid selv om de er interessert tolker som at boka tar feil. hurra, dette må feires! :-)

  [Reply]

  Reply
 26. fantomet

  September 26, 2007 00:11

  oppfordret bare til en liten hvit løgn for at frøkna fortsatt skal være makeløs og skrive makaløse bloggposter. menn er fæl til å kaste bort tid, handler om alt fra valgets kvaler til forpliktelsesaversjon. akkurat der er damene litt bedre, har jo en biologisk klokke som tikker og sier ba by ba by.

  [Reply]

  Reply
 27. Frøken Makeløs

  September 26, 2007 09:17

  tina: jeg skjønte det, jeg bare erta :-)

  fantomet: slutter man å være makeløs når man blir kjæreste? det høres trist ut.

  forøvrig er jeg veldig glad for at vi nå har fått avkreftet teorien i boka, med unntak av gretten. dater man han så vil man aldri være i tvil om han er interessert eller ei :-)

  [Reply]

  Reply
 28. fantomet

  September 26, 2007 15:38

  en går fra å være makeløs til å bli “the One” når man blir kjæreste. mulig überkvinner fortsatt klarer å være makeløse sånn i et større perspektiv, men dem om det. mener å huske at selv gretten dro inn et lite usikkerhetsmoment, å ha flere prosjekter løpende samtidig.. slemt selvfølgelig , men damer er flink til å ha en mann eller to gående på gress så det burde ikke komme som en bombe.. bare si i fra hvis du vil ha flere forstyrrende elementer ;P

  [Reply]

  Reply
 29. johana

  February 12, 2015 05:02

  Når du snakker om like vækt. Står i en lignene sitvasjon. traff en fyr på en halloween fest . jeg likte han veldig godt, tenkte med en gang at jeg ikke ville hatt noe imot å slå meg til ro med han, han delte øllene sine var snill, virket kul . Jeg ventet lenge på att han skulle ta kontakt. han tok kontakt etter tre månder.
  ikke på facebook ikke på mobil, Ikke kom han på døren å sa hei. Jeg signet meg in med uhell på et sted kalt dirty-affairs.net Dette virket som et pervo sted. Etter 5 minutter blir jeg kontaktet av flere gamle, blant annet han jeg traff på festen som er 29 . Vill ikke si hva som lå av bilder på profilen hans, men nå er profilen der slettet. ville du kontaktet han ? hvem er det som egentlig har ballen nå?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


3 + eight =

CommentLuv badge