The Jackson Five: I want you back

, , 15 Comments

Det spilles Michael Jackson overalt i hele byen for tiden, og nå også her på bloggen. I denne videoen er han en ung mann på tretten år og aner neppe hva slags liv som venter på han. Det er jo så trist så trist alt sammen. Enhver generasjon har liksom sitt kjendisdødsfall; jeg husker da Kurt Cobain døde, førtiåringene husker John Lennon, femtiåringene husker Marvin Gaye og sekstiåringene husker John F Kennedy.

Hm, det ble jo en liste full av bare menn. Er det noen av dere som har sterke minner til da en kjent kvinne døde – unntatt Diana selvsagt?

Du verden, dette må være den mest morbide posten jeg har skrevet noen gang. Det må være tropevarmen som har tatt meg. Beklager det altså, lover å bli litt lystigere til neste gang.

 

15 Responses

 1. Anna

  June 28, 2009 20:46

  Vel, jeg var i London den påsken dronningmoren døde, og hele byen var ganske sterkt preget av det. Kanskje ikke et dødsfall jeg ville lagt meg merke ved dersom jeg hadde vært i Norge, men det var en ganske spesiell opplevelse. Men du vet, britene og deres forhold til kongefamilien.

  [Reply]

  Reply
 2. Hanne

  June 28, 2009 22:33

  Det er kanskje litt lyrikknerdete, men jeg husker veldig godt da Halldis Moren Vesaas døde. Jeg studerte i Volda, og det ble hengt opp en plakat med bilde av henne på inngangsdøra til Høgskulen.

  [Reply]

  Reply
 3. Krissy

  June 29, 2009 00:16

  Jeg synes vi skal bruke tiden til å mimre og dvele litt med Michael, jeg da, fan som jeg er ;) Oh my, what to say, America HAD talent!!

  Måtte han hvile i fred..

  [Reply]

  Reply
 4. SIgurd

  June 29, 2009 13:54

  Jeg husker godt da Olav døde og da Diana døde, men forsåvidt også da Tore Tønne døde og da Tron Øgrim døde…

  Jeg husker ikke Kurt Cobain…

  [Reply]

  Reply
 5. Cathrine

  June 29, 2009 14:53

  Kjente kvinner? Jeg minnes godt da Anne Cath. Vestly gikk bort. Men om minnet er overveldende sterkt er en annen sak. Jeg var fanatisk MJJ-fan (Michael Jackson, men ekte fan tar jo med J. for Joseph) da jeg gikk på barne- og ungdomskolen, så de siste dagene har vært en påkjenning. Jeg har sikkert 10-15 vinylplater på loftet, nå er kanskje riktig tid å selge de dyrt?

  [Reply]

  Reply
 6. Lothiane

  June 29, 2009 15:32

  Diana husker jeg godt siden jeg var i England under begravelsen. Grace Kelly husker jeg også, ellers kan jeg ikke komme på noen kvinner… Men er jo leit at MJ tar all oppmerksomhet fra Farrah Fawcett.

  [Reply]

  Reply
 7. sigrid anny

  June 29, 2009 21:53

  Astrid Lindgren? Aaliyah (det var et stort opptog i gatene da hun ble begravet)? Ann Cath Vestly – ja, hun er jo allerede nevnt.

  Jeg husker godt da Astrid Lindgren døde. Jeg ser veldig opp til henne siden henne historier er helt fantastiske.

  [Reply]

  Reply
 8. Mr. Walker

  June 29, 2009 23:24

  Frøkna tenkte vel mest på de som døde så alt for tidlig og i den kategorien kommer ikke akkurat Lindgren og Vestly. Marilyn Monroe og Lady Diana er utvilsomt de største som døde en brå og tidlig død., Innen musikk er Janis Joplin en kandidat til å være mest kjent vil jeg tro.

  http://www.youtube.com/watch?v=kOG8lwvVSmo

  Her en en klassiker fra YouTube med Michael Jackson og Britney Spears. En kan synes mye om begge, men det å opptre kan de! Smoking HOT spør du meg.

  [Reply]

  Reply
 9. Annasui

  June 30, 2009 00:03

  Hva med disse?
  Mor Teresa (misjonær)
  Lisa Left Eye Lopes (SAnger i TLC)
  Amelia Aerhart (først kvinnelige pilot)
  Kay Yow (kvinnelig basketball trener)
  Aretha Franklin (sanger)
  Bettie Page (idol, pinupartist og ikon)
  Anna Nicole Smith (sanger, rebell og ikon)
  Audrey Hepburn (Skuespiller, tidligere ballettdanser og ikon)
  Anne Armstrong (Første kvinnelige presidentrådgiver til både Ford og Nixon)
  Edna Parker (eldste kvinne I verden ble 115 år)
  Marianne Gullstad (berømt kvinnelig sosialantropolog)
  Anna Stepanovna Politkovskaya (Russisk opposisjonel sterkt kristisk og forhatt journalist, en av Putins verste fiender)
  Eksempler på alt fra idoler og lett underholdning, til store tenkere og akademiske kvinner)

  [Reply]

  Reply
 10. Frøken Makeløs

  June 30, 2009 11:27

  Takk for mange gode innspill! Jeg hadde jo for eksempel helt glemt Anne Cath Vestly. Men dere mener vel ikke at dere har sterke og klare minner fra alle disse dødsfallene?

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three + = 5

CommentLuv badge