Til P1 for å snakke om gatekeeping

, , 8 Comments

Som jeg allerede har fortalt på Facebook, ble jeg invitert til Norgesglasset på P1 for å snakke om maternity gatekeeping denne uka. Veldig artig! Og tatt i betraktning at jeg både hadde vært oppe med sykt barn natten før og brygget på forkjølelse selv (umulig å unngå å bli syk når man stadig blir nyst midt i ansiktet), syns jeg i grunnen at jeg klarte meg ganske bra!

Og når jeg nå sitter hjemme på tredje dagen med sykt barn (og syk meg selv), er det jo litt fint å vite at jeg hvertfall rakk å gjøre noe fornuftig denne uka.

Jeg kom forøvrig over begrepet maternity gatekeeping for første gang da jeg leste boka Shattered: Modern Motherhood and the Illusion of Equality av Rebecca Asher i vinter. The Telegraph hadde et fint intervju med henne om dette i april i år, så hvis du vil lese mer om dette er både intervjuet og boka en god start.

Oppdatering 29.10: Her er nettsaken som Nrk har skrevet om maternal gatekeeping

 

8 Responses

 1. Ellen

  October 25, 2012 21:00

  Herlig! Jeg har oppdaget at om jeg holder hånda over de fineste klærne så ender det med at ungene vokser fra dem, og de er like fine. Så her er det ganske fritt frem. De velger selv. Han yngste har gått med lekker tweed blazer og utslitt Hello Kitty SKJØRT sammen. Grisefornøyd!

  God dag Jorunn!
  Ellens siste bloggpost: MED ORDEN PÅ LIVET MITTMy Profile

  [Reply]

  Frøken Makeløs Reply:

  Godt poeng Ellen! Litt som at det fineste serviset alltid står ubrukt i skapet. Fine ting bør brukes!

  [Reply]

  Reply
 2. T

  November 1, 2012 12:44

  Jeg hørte på radioinnlegget nå og synes du fikk fram poenget på en bra måte. Imidlertid kunne jeg ikke unngå å legge merke til at det i teksten under bildet av deg står at du “heller vil at mannen skal hjelpe til”. Et godt eksempel på ordbruk, tenkemåter og strukturer som gjør at feminismen fortsatt i høyeste grad er relevant i mine øyne. En mann som kler på sitt eget barn “hjelper” kvinnen? Nei. Det gjør han faktisk ikke. Han utfører en oppgave som i utgangspunktet burde være 50% hans ansvar.

  [Reply]

  Reply

Leave a Reply

(*) Required, Your email will not be published


three × 8 =

CommentLuv badge